Diskusjon:Nevropsykologi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Fletting. Dette emnet grenser mot medisin og psykiatri. En psykolog har foreløpig i Norge ikke lov til å foreskrive medisiner og vanligvis ikke sykemelde klienter. Nevropsykologi kalles oftere nevrologi og det bør være pekere mellom de ulike fagfeltene. Med økende kunnskap blir mange tilstander ufarliggjort, de anses for mindre sykelige og medisinering er blitt mer akseptert. Mange slike emner kan dermed flyttes fra psykiatri til psykologi. --SOA 23. feb 2007 kl. 12:06 (CET)

Kommentar til SOA Det er riktig at nevropsykologi har en rekke tilgrensende fagområder. Det er ikke riktig at Nevropsykologi ofte kalles nevrologi, i det dette er to ulike disipliner, hvor det ene er en medisinsk spesialitet og det andre en psykologisk spesialitet.

Sandre 20. feb 2010 kl. 19:30 (CET)

Jeg har utvidet denne artikkelen betydelig. Har samlet klinisk, eksperimentell og kognitiv nevropsykologi under samme artikkel og synes det gir oversikt og gjør at det blir færre gjentakelser.

Det trenges mer innhold vedr historikk, rehabilitering og behandling, forskning og undervisning. Til dels kan det være behov for kilder og referanser. Sandre 26. feb 2010 kl. 13:16 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Nevropsykologi. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 17. apr. 2019 kl. 11:10 (CEST)Svar[svar]