Diskusjon:Naturvernforbundet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Opphavsrettsproblemer[rediger kilde]

Slik artikkelen står nå er store deler av den klippet rett fra Naturvernforbundets egne sider. Historikk-biten finner man her, mens man finner avsnitet «Resultater gjennom snart 100 år» her. Jeg har forsøkt å skrive om det som lett lar seg skrive om og slette det største avsnittet, men dette blir til stadighet lagt inn på nytt. Jeg stiller meg også tvilende til om vi kan bruke logoen slik den står nå. Slik jeg har forstått det, trenge vi bekreftelse fra Naturvernforbundet på at vi kan bruke disse tingene. Jeg vil gjerne fjerne i det minste teksten, men det ser ut til at det kan utarte seg til en redigeringskrig, noe ingen tjener på. Kan vi ta diskusjonen her? 3s 14. okt 2008 kl. 14:27 (CEST)

Fjern all tekst som er copyvio, om det skal legges inn må artikkelforfatter eller andre omskrive det. KEN 14. okt 2008 kl. 19:03 (CEST)

IKKE HELT OPPDATERT, OG TILFELLE AV SJIKANE, BØR RAPPORTERES Det kan være en fordel at ansatte i Naturvernforbundet gis GO for å oppdatere faktaopplysninger og åpenbare feil slik jeg nettopp gjorde. Har fjernet henvisning til Miljøjournalen, som er gått in som blad, og til Marint kontor i Bergen, som er lagt ned. Disse kan eventuelt skrives inn igjen i historikk hvis det anses for interessant.

Jeg merket meg også at noen har lagt inn sjikane i form av tre setninger som nevner i rask rekkefølge : Naturvernforbundet, uppopulær blant resten av miljøbevegelsen, Berquist-rapport som viser stor giftspredning, rettsak. Jeg mener denne sammenstillingen er klart spekulativ (sakene henger jo ikke automatisk sammen, og fremstillingen er dessuten tendensiøs siden mange ville si det ikke er stor spredning, f.eks) og gir et ikke balansert bilde av akkurat den saken. Det pågår en rettsak nå, det er riktig. Naturvernforbundet har ikke noe med den å gjøre.

Jeg skjønner dermed ikke hva dette har i en sak om Naturvernforbundet å gjøre. Det får da heller legges inn på tema Opprydding i Oslo Havn eller liknende. Om alle som er misfornøyd med Naturvernforbundet i en eller anne sak (skogbrukere, oppdrettsselskap, folk som ikke mener vi gjør nok i deres nabolag etc) alle skal kunne henge dette på Naturvernforbundets side blir den nok ikke god å lese.. Ja, jeg har jobbet i Naturvernforbundet frivillig og som ansatt siden 1991, og før det Natur og Undom siden 1987. Vil ha meg frabedt sjikane av moderorganisasjonen...og kommer til å forfølge saken om den kommer opp igjen, og da med tyngre skyts og evt faglig forklaring om noen ønsker det. Kan også fortelle litt av hvert om de som har drevet mest aktivt lobby- og infoarbeid om Oslo Havn saken. Føler ikke at miljø alltid er den drivende kraften der. Reagerte bl.a. sterkt på at denne Berquist rapporten, del 2, ble holdt tilbake av aksjonsgruppen i over et halvår etter den var ferdiganalysert. Dette tolker jeg som at det ikke var noen akutt miljørisiko dokumentert der (hvilken miljøverner ville sittet på slike opplysninger så lenge...)men at rapporten isteden ble brukt i et politisk og markedsmessig spill i forkant av valget. Dette er bare et av eksemplene på at jeg ikke synes Berquist henvisningen og de andre to setningene står seg godt på Norges Naturvernforbund. Er det noen som vil stå frem med den og forklare hvordan den har sneket seg inn, og diskutere den faglige basisen for å skulle beholde den der? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Blekkspruten (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

På organisasjonens nettside finner jeg ingenting om at dette kontoret er nedlagt. Det står at man har kontor i Bergen. Jeg finner heller ingenting om at Miljøjornalen er nedlagt. Tvert imot har dette magasinet lagt ut en sak på sine hjemmesider i dag (11.11.) [1] 3s 11. nov 2009 kl. 21:19 (CET)

Ja, forstår at det ikke er så lett å finne ut av dette. Men tror denne linken forklarer godt at Miljøjournalen nå fra 2009 er en saga blott.http://naturvernforbundet.no/om-natur-miljoe/category910.html Blekkspruten 12. nov 2009 kl. 00:19 (CET)

Det er riktig at det fortsatt er ansatte i Bergen. Men ikke lenger marint kontor, dessverre. De ansatte i Bergen jobber med andre fagfelt, som oljefri.no blant annet,se hjemmesiden til Naturvernforbundet i Hordaland. De holder til på Bryggen, og huser alle de Naturvernforbundet-ansatte i Bergen. Så det er bare å stryke ordet marint så blir det oppdatert og korrekt.

Info om et nytt utekontor for Naturvernforbundet: Salgsavdeling og nettbutikk flyttet til Kragerø, ligger her http://www.mamut.net/naturvern/company.htm Mrk. Jeg forsøkte å få på info om nettbutikken tidligere idag, men siden jeg jobber i Naturvernforbundet ville jeg være takknemlig om noen andre der ute kan se igjennom dette og plukke det som er allment interessant. Burde ha interesse at våre fugleplakater bl.a.http://www.mamut.net/controls/shop/shops/12/8/default.asp?wwwalias=naturvern&gid=13 har vært solgt i titusentalls gjennom flere tiår og etterhvert henger på svært mange kjøkken rundt i Norge. Og at forbundet i 2009 utga en ny norsk naturfilm for barn, med en unik blanding av animasjon og naturfilm. http://www.google.com/search?q=naturfilm+barn&rlz=1I7TSHD_ja&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7 Viktige kanaler for å spre naturglede og dermed oppfylle organisasjonens formål utover å kun drive politikk...Blekkspruten 12. nov 2009 kl. 00:40 (CET)