Diskusjon:Momentmagnitude

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sammenligning av Richters- og Momentmagnitude skalaen[rediger kilde]

Bruker:Glennsjo slettet tabell under forekomst med denne begrunnelse: Jeg gjentar at det er grovt å bare erstatte "Richters skala" med "Momentmagnitude". Her vises forskjellene på de to skalaene ved store skjelv. Jeg tilbakestilte endring. Overskrift i en kolonne var Richter, den ble endret til Momentmagnitude. Formelen for momentmagnitude har en konstant. Denne konstant ble satt inn slik at skalaen ble direkte sammenlignbar med Richters skala. Skalaene er nesten lik opp til styrke 7,5. Over denne styrke er ikke Richters skala brukbar. Tabellen stemmer med denne som bruker momentmagnitude. Gryphonis 28. mar 2011 kl. 14:20 (CEST)

--- Jeg vil ikke bli oppfattet som en troller bare fordi jeg følger opp denne. Men tabellen du lenker til viser bare frekvens i jordskjelv, ikke sammenligning. Richter blir ikke engang nevnt i adressen du lenker til - i motsetning i den jeg viser til.
Det jeg reagerer på er heller ikke frekvens, men på misforståelser som kan oppstå når det en gang kommer et skjelv med en momentmagnitude på 9,2: Da vil en journalist gå inn her, lese av tabellen og skrive i avisen at "slike skjelv er katastrofale på mange tusen kilometer og inntreffer kun en gang hvert 20 år, ifølge Wikipedia". Vel. Det er FEIL fordi Richter bare er erstatttet med momentmagnitude, noe jeg anser som forfalsking. Som du skriver er Richter ubrukelig ved store skjelv. I virkeligheten tilsvarer det tenkte skjelvet på Mw 9,2 Richters skala 8,4, noe som "inntreffer en gang i året, og som kan gjøre skade over flere hundre kilometer". Dermed vil din forelskelse i å ha tabellen i denne artikkelen potensielt en gang kunne føre til misforståelser og skremsel.
Løsning. Tabellen burde derfor flyttes til den norske artikkelen for Richter skala, så kan man linke til den artikkelen her. Det er også korrekt presisjonsnivå, for tabellen er unektelig hentet fra den engelske Richter-artikkelen, oversatt til norsk, og fjernet "Richter" til fordel for "Momentmagnitude". For egen del ble denne bittelitte bagatellen en liten vekker for hvor lite som skal til i presisjonsnivå, og at Wikipedia langt fra kan brukes ukritisk som kilde. Ved å få frem poenget mitt her i diskusjonen til artikkelen er jeg uansett ferdig med saken, og lar heller det være opp til norske moderatorer/administratorer å avgjøre den. --Glennsjo 3. apr 2011 kl. 18:52 (CEST)
Jeg har satt inn referanse i tabellen.Der står det momentmadnitudeGryphonis 13. apr 2011 kl. 18:38 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Momentmagnitude. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 04:02 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Momentmagnitude. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 17. sep. 2018 kl. 18:01 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 4 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Momentmagnitude. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. jan. 2022 kl. 02:58 (CET)[svar]