Diskusjon:Moldeelva

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nedre bru/Strandgatebrua[rediger kilde]

Når byttet den navn? Den har da alltid hett Nedre bru før, og jeg kan aldri huske å ha sett den vært referert til som Strandgatebrua. Men søk i Norgesglasset ga treff på sistnevnte, men ikke førstnevnte, så oki. Anyway, navnet er ikke unaturlig. Den het Nedre bru fordi gata den går gjennom opprinnelig het Nedre veg.

Jeg har sendt spørsmålet videre til kartverket, så får vi se hva som dukker opp. – Hattrem 28. aug 2005 kl.14:53 (UTC)
God idé! Skal bli interessant å høre hva de har å si, om noe. :) --Chrmb 28. aug 2005 kl.21:14 (UTC) (oi, der husket jeg å signere også)
Svar fra Nils Jørgen Gaasvik ved Statens kartverk:
Jeg ser at Statens vegvesen har gjort vedtak på Strandgatebrua. Vedtaket er trolig gjort etter ønske fra Molde kommune. Solveig Eik hos Statens vegvesen kan sikkert gi deg nærmere informasjon.
Jeg skal forhøre meg der. – Hattrem 5. sep 2005 kl.16:48 (UTC)
Hvilket nå er gjort. Solveig Eik kunne fortelle at Statens vegvesen, som har vedtaksrett på fylkes-, riks- og europaveier, i 2001 gjorde vedtak på «Strandgatebrua» – en betegnelse som har vært i bruk av dem i lengre tid. Molde kommune var i utgangspunktet uenig og ville ha «Nedre bro», nettopp fordi strekningen tidligere har hett Nedre veg.
For øvrig skal det opprinnelige byggverket ha hett «Bybrua». – Hattrem 7. sep 2005 kl.08:22 (UTC)
Flott arbeid, og da er jo det bragt på det rene. Syns løsningen med å inkludere navnet Nedre bro på den måten det ble gjort, var god. --Chrmb 7. sep 2005 kl.20:36 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Moldeelva. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 23. jul. 2017 kl. 12:55 (CEST)[svar]