Diskusjon:Misværost

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Revisjon[rediger kilde]

Jeg lærte en gang i fortiden Misværosten å kjenne, visste om salget og flyttinga til Bodø og ble riktig lykkelig når mange år senere fant en Misværost i en butikkhylle, men oppdaget fort at det bare var innpakninga som var lik, innholdet var et annet. Så at "relanseringa" til Tine ikke gikk godt kan jeg forstå. Jeg ringte den gangen merieriet i Bodø og spurte og mener jeg fikk opplyst at de hadde lansert en mysost (ku) og jeg mener da å huske at Misværosten egentlig var en geitost. (De hadde en annen artig opplysning, damen kunne fortelle at de hadde redusert G35 (gudbrandsdalsosten) fra 14% til 7% geit (for å tilfredstille publikum) og jeg skjønnte jo hvorfor jeg hadde sluttet å kjøpe G35). En annen interesant ting med Misværosten. Brunoster er ikke like, men en gang i tiden så var de pålagt å ha samme innpakning. En for G35, en for mysost og en for geitost. Siden brunoster fra forskjellige meierier er forskjellige hadde folk sine favorittmeierier. På undersiden av alle pakkene stod nummeret på meieriet, så hadde du ditt favorittmeieri så var det bare å lære nummeret og kikke under på pakka om den var produsert av riktig meieri. Misværosten ble etterhvert et unntak og fikk lov til å ha sin helt egne innpakning det stod Misværost på. Men dette går på hukommelsen og den kan være en særdeles dårlig kilde til skriving. Kan noen noe om dette? og kan skrive om det.? Jeg er faktisk ganske nysgjerrig. Stallo (diskusjon) 27. mar 2013 kl. 21:45 (CET)

Etter sigende må både den opprinnelige oppskriften, samt den riktige ystekjelen kombineres med lokalprodusert melk til for å frembringe det riktige resultatet. Dermed ble produksjonsvolumet ganske begrenset. Antall salgssteder ble tilsvarende, fordi det ikke var mulig å levere vesentlig større menger. Prismekanismen var bare delvis i virksomhet: ostene var litt dyrere. og dermed litt ekskluderende. Nisjen ble nok for trang.
På Misværsetra solgte man en periode en ganske god nesten-Misværbrunost - men sist jeg spurte etter den, hadde personalet ingen anelse.
Problemet ligner på akevittsaken Non Plus Ultra, som trengte fjorten år fra utsolgt til neste forsyning kom i hyllene igjen. Jeg er så godt som sikker på at den var bedre før. Sannsynligvis blir ostereproduksjonen ikke lik heller - og mye penger ut i Skjærstadfjorden forgjeves.
Ut fra det jeg husker om smak, kan det ikke ha vært helt 99% geitost (Litt kumelk gjør osten smidigere og mindre tendens til å korne seg).
Det sto om Misværosten i Farmand en gang på slutten av 1960-årene. Mye ros og lite harde fakta - men det satte meg på sporet som forsvant. Enig i at Tines M-type ikke besto ganeprøven. (;--€)) --Bjørn som tegner (diskusjon) 28. mar 2013 kl. 19:58 (CET)
Det jeg vet er at MIsværosten rakk til Tromsø og det så ut til å være produksjon nok. Produksjonen var jo også stor nok til at den fikk helt egen innpakning. Kan ikke huske at den var spesielt dyr heller. Men vi kan befinne oss på et tidspunkt hvor prisene var regulert/samordna. Og så kunne jeg jo sjekket kilder med en gang. Søk i bokhylla ga 8 treff. To av treffene avslører at det er en type G35 (kanskje ikke akkurat 35, men en blanding av ku og geit) og at det var en lys brunost. Og så fant jeg: Boka om MIsvær meieri og om misværosten. Men vær så snill å ikke be meg om å lese den, jeg har evig nok med alt det andre jeg blander meg opp i, nå trodde jeg at det skulle ta noen timer å skrive artikkelen om akkreditering, det gjorde det ikke, det tok flere dager. Denne gangen håper jeg at stafettpinnen plukkes opp av noen andre interesserte. Stallo (diskusjon) 29. mar 2013 kl. 14:42 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Misværost. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. jul. 2018 kl. 16:56 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Misværost. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 8. apr. 2019 kl. 16:19 (CEST)[svar]