Diskusjon:Misjon

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Burde det som handler om kristen misjon skilles ut i en egen artikkel, f.eks. Misjon (Kristendom)? Det meste av innholdet på denne siden handler jo om det, selv om innledningen kunne vært starten på en pekerside... Tfriborg 22. jan 2011 kl. 12:33 (CET)

Jo, det kan tenkes. Eller omvendt: at ordboksstoffet som er knyttet til andre betydninger ryddes ut av artikkelen.
Regelen vår er jo at artikler skal ligge på den navneformen som flest forventer å finne det på. Min gjetning er at «folk flest» forbinder misjon med kristen misjon, kanskje endog eksplisitt kristen ytremisjon, og at vi (=folk flest) bruker mer presiserende betegnelser for andre typer misjon: mormonernes misjonsarbeid, indremisjon, islams misjonsvirksomhet. (og joda, jeg innser at det er en smule etnosentrisk, men sånn blir det vel hvis vi tar utgangspunkt i hva folk flest forbinder med ord). Mvh M Haugen 22. jan 2011 kl. 12:52 (CET)
En kunne kanskje startet artikkelen med , og laget en ny artikkel for ordbokstoffet, som du sier?--Tfriborg 22. jan 2011 kl. 13:19 (CET)
Ja, jeg tror det er en god idé! Og det ville i tillegg være veldig bra om denne artikkelen fikk et løft, men det er vel en annen og større sak. Ha ei god helg! Mvh M Haugen 22. jan 2011 kl. 13:28 (CET)
Noe sånt? Jeg fant ikke noen artikkel som brukte ordet misjon om militære handlinger, så jeg tok det vekk. Kan gjerne legges inn igjen viss det er behov.--Tfriborg 22. jan 2011 kl. 16:41 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Misjon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 17. sep. 2018 kl. 17:13 (CEST)[svar]