Diskusjon:Minerva (norsk tidsskrift)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det er ikke et akademisk tidsskrift, det er et studenttidsskrift/blad som trykker kortere, ikke-akademiske artikler. Et akademisk tidsskrift trykker vitenskapelige fagfellevurderte artikler. Minerva finnes ikke i databasen over vitenskapelige publiseringskanaler[1]. I vitenskapelig sammenheng er det å skrive artikler i Minerva å regne som formidling på samme måte som å skrive kronikker i Aftenposten.Dette usignerte innlegget ble skrevet av Blifft (diskusjon · bidrag) 2010-07-09T 05:30 (Husk å signere dine innlegg!)

Noen kommentarer[rediger kilde]

(Refererer til diskusjon blant annet her.)

Ang. karikaturene så vil mitt forslag være å avslutte omtalen etter første «Westergaard». Det blir for detaljert å ha med både begrunnelse og en enkelt reaksjon på én publisering i et tidsskrift som har holdt det gående såpass lenge.

Ellers synes jeg artikkelen er en smule overlessa med referanser. Jeg mener det er unødvendig med referanse på såpass banale opplysninger som at Langslet var redaktør, særlig ettersom referansen her er en av de oppgitte bøkene (som det forresten er uklart om er ment oppgitt som kilder eller som forslag til videre lesing). Likeså på oppramsimga av hovedtema. En del vurderende formuleringer kan med fordel tones ned. Det er f.eks godt mulig Minerva på 60-tallet var «et av landets toneangivende tidsskrifter», men et medlem av dagens redaktørgruppe virker ikke som en topp kilde for et slikt utsagn. Hilsen GAD 13. nov 2010 kl. 08:21 (CET)

Jeg er enig med GAD; også i at dette er overlesset med referanser. En lenkesamling til omtale av tidsskriftet er noe som hører hjemme på tidsskriftets egen hjemmeside; i wikipedia trenger vi strengt tatt bare lenker/referanser dersom vi må verifisere omstridte opplysninger. Mvh MHaugen 13. nov 2010 kl. 09:10 (CET)
Forholdet mellom referanser og tekst er uproposjonalt, jeg innrømmer det. Enda verre var at jeg i ettertid fant ut at jeg ikke hadd gjort annet enn å referansebelegge en copyvio som Bruker:Bjornof/Bjørn Ove Fjellandsbø hadde lagt inn i sin tid… Men etter å ha gravd litt i fars litteratursamling har jeg faktisk funnet et par relevante jubileumsbøker fra DKSF og Minerva, som kan brukes for å gi artikkelen litt mer dybde. Jeg lånte også Løvhaugs bok på biblioteket, som har fått mye god kritikk.[2][3][4] Artikkelen kan nok bli ganske bra etter en stund. Eisfbnore 14. nov 2010 kl. 17:25 (CET)
Støtter GAD ang. karikaturene. Artikkelen kan bli kortere også på andre felt. Når det gjelder oppramsingen av alle redaktørene i perioden mellom 1970 og 2000: Som det kommer frem nå, er dette delvis misvisende. Minerva var altså et kvartalsskrift fra 1957 til 1972/3, og var deretter et nyhetsbrev/studentavis som ble utgitt svært uregelmessig. Det kommer ikke frem av teksten at dette er noe helt annet enn Kvartalsskriftet. Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror ikke det "Minerva" det her refereres til, kom ut som eller under navn av et "Tidsskrift". Jeg tror lite tapes ved å stryke hele denne oppramsingen; men om den skal med, vil det være ryddigere å forklare hva som er hva, ved kort å forklare at perioden 1972-2001 handler om studentbladet, ikke Kvartalsskriftet. Som det står, får man inntrykk av at Ulf Andenæs overtok etter Langslet, f.eks., men jeg er nokså sikker på at det er feil og at Andenæs satt i Studentbladet, ikke Kvartalsskriftet (om i så fall må ha hatt en annen redaktør som jeg ikke husker etter at Langslet gikk av i 1968 (dette står i Løvhaugs bok som jeg dessverre ikke har tilgjengelig for øyeblikket). Det som skjedde i 2001, var på et vis at Nikolai Astrup slo de to tradisjonene sammen eller gjenopprettet Kvartalsskriftet, i den forstand at studentbladet ikke lenger eksisterer. Mvh Nilaug

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 5 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Minerva (norsk tidsskrift). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. jul. 2017 kl. 09:52 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Minerva (norsk tidsskrift). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 03:01 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 4 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Minerva (norsk tidsskrift). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. mar. 2023 kl. 00:25 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Minerva (norsk tidsskrift). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 17. jun. 2023 kl. 22:50 (CEST)[svar]