Diskusjon:Meråkerbanen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Linjekartet ved Muruvik etter Gevingåstunnels åpning i høst er feil, da sporet er tatt opp fra Hommelviksiden, ikke fra Hell-siden slik kartet viser. --Svein Sando 10. nov 2011 kl. 10:16 (CET)

Flere feil ved kartet (har ikke kompetanse til å rette selv):
-Sidebanen til Nedre Elvehavn helt øverst er et sidespor fra Trondheim stasjon, og vel ikke fra Meråkerbanen. Hvis alle sidespor på Trondheim stasjon skulle medtas, ville det bli alt for rotete.
-Planovergangen på Ranheim (Angitt som Peder Myres vei) er nå fjernet permanent. Her bygges det bro over ny omlagt vei som antas å bli ferdig i 2012
-Det mangler derimot en veibro over Ranheim stasjon i dens nord/øst-ende.
-Ranheim stasjon er markert som kryssingsspor. Det bør heller markeres som Stasjon uten persontrafikk. I det hele kryssingsspor som ikke er stasjon noe vi har lite av i Norge, så dette symbolet virker generelt å være brukt i alt for stor grad.
-Sidespor til Hommelvik havn er markert å ligge utenfor stasjonen. Det gjør det ikke, men er en del av sporarrangementet på stasjonen, et sidespor som forøvrig ikke er i bruk. Symbolet må fjernes.
-Sidespor til Hommelvik havn øst for stasjonen er også feil, men det inngår i kommentaren over om at det eksisterende sidesporet til Muruvik skal gå fra Hell.
-Sidespor og stasjon(?) til Meråker smelteverk. Smelteverket er for flere år siden revet. Hvorvidt sporvekselen til sidesporene inn til fabrikkområdet fortsatt ligger der, vet jeg ikke, men er i hvert fall ikke i bruk lenger. --Svein Sando 10. nov 2011 kl. 10:41 (CET)

-Siden ingen kompetente reagerer på ovenstående melding etter at den har stått der over et halvår, har jeg sett meg nødt til å opplyse om kartfeilen i selve artikkelen (glemte å logge meg på først, så jeg står bare med IP-adresse). Det er sikkert ikke bra, men å endre slike kart er ikke noe for enhver. Jeg prøvde å fiske det, men gav opp for ikke å lage enda mer rot i det. --Svein Sando (diskusjon) 27. jun 2012 kl. 11:27 (CEST)

Jeg har å fikset linjekartet i hht dine informasjoner. Jeg har latt det stå igjen en antydning om at ikke bare Meråkerbanen bruker Nidelv bru, punktert linje skal symbolisere at sporet ikke tilhørerr Meråkerbanen. Du skriver at Ranheim stasjon er markert som kryssningsspor - det er den jo ikke, mente du Midtsandan? På flyfoto kan en se at det er et ekte kryssningsspor. Ved å studere flyfoto (atlas.no) kan man forøvrig se at svært mange kryssningsspor i Norge har et sidespor i tillegg, i slike tilfeller er kryssningsspor naturligvis feil symbol.
Sorry at jeg ikke så kommentarene på diskusjonssiden før, men jeg har over 27.000 sider på overvåkningslisten, da blir ikke sidene stående særlig lenge. Mvh BjørnN (diskusjon) 27. jun 2012 kl. 14:20 (CEST)
Det er fortsatt litt rufsete selv om hovedinnvendingen med sidesporet til Muruvika er rettet på. Bra! Ranheim og Midtsandan er fortsatt stasjoner i jernbaneteknisk forstand, men det er ikke stopp der for persontog for av og påstigning. De bør ha rød ring med hvitt inni. Det egne symbolet for kryssingsspor på enkeltsporet linje som nå er på Midtsandan vil det være kun noen få steder i Norge som tilfredsstiller, nemlig de stedene der det er eller har vært kryssingsspor som aldri har vært ordinær stasjon med betjening av reisende, gods og tog. Lieråsen var den første slike i Norge, men banen der ble nedlagt i 1973. Starrgrasmyra nord for Steinkjer er en nyere slik. Den erstattet Jørstad stasjon som ble nedlagt, og ble plassert 2,5 km lenger syd. -- Egentlig kunne jeg tenkt meg å lære å bruke dette linjekartverktøyet selv. Finnes det noen slags instruksjon eller hjelp til slikt? --Svein Sando (diskusjon) 3. sep 2012 kl. 12:49 (CEST)

Godstrafikk på Meråkerbanen[rediger kilde]

I artikkelen står det at det meste av godstrafikken er tømmertransport, først og fremst til Norske Skog i Skogn. Denne påstanden mangler referanse. En person jeg har snakket med i Norske Skog påstår at de ikke har brukt jernbanen i forbindelse med transport de to siste åra. Det får meg til å tvile på om dette i det hele tatt stemmer. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Pegino (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Banan är stängd på svenska sidan sedan hösten 2013, cirka 100 meter från gränsen, på grund av stor fara för skred/ras. Läs sv:Stora Helvetet. Gods går med lastbil hela vägen, passagerare med buss mellan Kopperå-Storlien.--10. jan. 2015 kl. 09:42 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Meråkerbanen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 00:10 (CEST)

Starter på Hell stasjon ifølge Bane Nor[rediger kilde]

Ifølge Bane Nors definisjon er strekningen Trondheim - Hell stasjon del av Trønderbanen/Nordlandsbanen og ikke Meråkerbanen. Dagens definisjon er at Meråkerbanen går fra Hell stasjon til Storlien og er en sidelinje til hovedstrekningen Trondheim-Bodø. https://www.banenor.no/Jernbanen/Banene/Merakerbanen/ Redigert i tekst, men ikke linjekart.