Diskusjon:Melk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«Innfødt amerikansk herkomst»[rediger kilde]

«innfødt amerikansk herkomst» står det i teksten, og er vel en oversettelse av «native americans», hvilket betyr de av indianer-herkomst, som kanskje ikke er politisk korrekt å skrive, men «innfødt amerikansk herkomst» høres på norsk ut som alle som er født i USA, gjør det ikke? --Finn Bjørklid 8. des 2005 kl.10:11 (UTC)

Indianer må da være lov å skrive? Det får være grenser for hårsårhet. --–Duffman 8. des 2005 kl.10:17 (UTC)
Apropos politisk korrekthet, i USA var det nettopp en guvernør som brukte uttrykket "holiday tree" istedenfor "Christmas tree" i en pressemelding. Pressemeldingen ble trukket tilbake etter få minutter med en ny pressemelding som antydet at den politisk korrekte pressesekretæren ville bli sendt til Alaska. --–Duffman 8. des 2005 kl.10:21 (UTC)
Alaska? Serve him right! :-) --Finn Bjørklid 8. des 2005 kl.11:28 (UTC)

Folk i Sentral-Europa og Nord-Europa[rediger kilde]

"Hos folk i Sentral-Europa og Nord-Europa som har holdt melkeproduserende husdyr i mange tusen år, kan imidlertid laktasenivået holde seg høyt livet gjennom hos 80% av individene. Dette er årsaken til at mange voksne europeere kan drikke og fordøye melk"

Dette er visstnok feil, andre folkegrupper i Afrika og Asia har jo også holdt dyr i flere tusen år! De var bare ikke så avhengige av melk fra dyr til å overleve som i Nord-Europa. -Hqpdb 25. apr 2007 kl.11:43 (UTC)


Melk og helse[rediger kilde]

Melk er ikke sunt for annet enn spedbarn. Og kumelk er ikke sunt for noen i annet enn minimale mengder. Diskuter. -- sign. engelsk Wikipedias "a-ixemy" som ikke gidder å registrere seg på norsk Wikipedia og synes det er rart man ikke kan bruke samme bruker på både norsk og engelsk Wikipedia. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.208.112.195 (diskusjon · bidrag) 30. aug 2006 kl. 22:34 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Tull. Det er mange sunne næringsstoffer i melk. De fleste har ikke et så ekstremt variert kosthold at de ikke har godt av melk som tilskudd til dietten sin. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 155.55.49.12 (diskusjon · bidrag) 6. mar 2008 kl. 13:36 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Skrivemåte[rediger kilde]

Hvorfor får jeg ikke lov til å si at det kan skrives som mjølk? Er det noen måte å si det som er lov? Nevne det på en annen måte eller noe? PeterL 19. mar 2009 kl. 10:32 (CET)

Myten om kalsium i melk[rediger kilde]

Hvorfor kan man ikke opplyse om sammenhengen mellom inntak av melk, og økt risiko for benskjørhet? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 85.166.95.16 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Jo, værsågod. Finn relevante kilder, gjengi hva de sier, og henvis til kildene på en tilstrekkelig måte. Og så bør du slutte å synse slik som her. Mvh M O Haugen (diskusjon) 17. jan. 2014 kl. 18:13 (CET)[svar]
Jeg kan ikke se at Nutrition Action Healthletter, Juni, 1993 er et fagtidsskrift, snarere noe i likhet med et kulørt magasin som omhandler mat. Inneholder sikkert mye bra, men en slik påstand trenger referanse fra en vitenskapelig fagfellevurdert undersøkelse. På nett finner jeg bare innhold tilbake til 1998, har du andre kilder slik at man lese hva som står og om det er en vitenskapelig undersøkelse eller bare synsing? mvh, --Apple farmer (diskusjon) 17. jan. 2014 kl. 18:33 (CET)[svar]
Jeg kan ikke se at dette er mere synsing en påstanden "og de som ikke lider av laktoseintoleranse, kan drikke melk fra dyr i voksen alder." Hvor er dokumentasjonen på denne påstanden? 85.166.95.16 17. jan. 2014 kl. 21:07 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Melk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. jul. 2017 kl. 05:56 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Melk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 25. apr. 2019 kl. 18:54 (CEST)[svar]