Diskusjon:Max Manus

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

I "det vil helst gå godt" (6. opplag) skriver Manus at de dro ut til flyplassen 12. mars 1943 for å dra til Norge, og at det var en 10-dagers periode rundt fullmåne hvor det var lyst nok til å fly (navigere). Men i 1943 var det fullmåne først 21. mars, 13. mars var det halvmåne (ref: http://aa.usno.navy.mil/cgi-bin/aa_moonphases.pl?year=1943 ). Manus skriver også om utsikten fra flyet i fullmånelys, så jeg tipper at Manus og Gram ble sluppet ut senere enn 12. mars, nærmere den 21.

Medaljer[rediger kilde]

Oversikten over utmerkelser og medaljer er neppe fullstendig. Er det noen som har en kilde som gir et mer komplett bilde? –Ordensherre 26. mai 2009 kl. 20:46 (CEST)[svar]

Det er vel egentlig ikke så farlig om ikke denne listen er helt komplett. Det er det sjelden slike lister for militære personer er komplette. Men gjerne ... PaulVIF 26. mai 2009 kl. 21:08 (CEST)[svar]


Dokumentarmissen[rediger kilde]

Trenger vel en referanse på at den tabben var et faktum, og at han ikke deltok i vinterkrigen?

Var dog han egentligen?[rediger kilde]

I artikeln står: "død 20. september 1996 i Oslo". Verkligen? På flera andra sidor (tyska, nynorska) står att han levde de sista åren av livet i Spanien; på den tyska står att han dog där. Varför skulle han dö i Oslo om han bodde i Spanien? -- CRConrad 27. jan 2010 kl. 09:27 (CET)

Det er vel ingen motsetning mellom å leve i Spania og dø i Norge. I følge SNL døde han i Asker. Han og hans ektefelle oppholdt seg både i Norge og på Kanariøyene de siste årene han levde. PaulVIF 27. jan 2010 kl. 10:10 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Max Manus. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. jun. 2018 kl. 04:41 (CEST)[svar]