Diskusjon:Matematisk modell

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Rykk tilbake til start[rediger kilde]

I sin nåværende form ser denne sida ut til å være hentet ordrett fra Store norske leksikon (SNL). Den er også i dag merket som kildeløs og som stubb. Etter min mening er presentasjon i SNL ikke av de beste, og innblandingen av materielle modeller (i papp, plast og lignende) er for meg forvirrende: Jeg er ikke i stand til å se hva som gjør disse materielle modellene «matematiske»... Som materielle objekter kan de idealiseres i en matematisk form, men det kan svært mange objekter fra den virkelige verden, inkludert fly, biler og båter. En bør skille mellom materielle objekter og idealiserte matematiske modeller. Jeg har ikke funnet noen andre som definerer en matematisk modell på samme måte som SNL.

På bakgrunn av dette tar jeg meg den frihet å starte sida på nytt, uten å bruke noe tekst fra SNL. Og jeg begrenser definisjonen til å omfatte abstrakte modeller, uttrykt i et matematisk språk, i samsvar med det jeg finner i mange bøker om emnet. Jeg fjerner også kildeløs- og stubb-merkinga.

Her er det selvsagt fritt fram for alle til å korrigere meg og gjeninnføre også materielle modeller i framstillingen. Da bør definisjon av matematisk modell endres og utvides. Kan jeg da også ønske meg referanser, samt en god forklaring på hva som gjør disse modellene «matematiske»? Som alltid håper jeg at flere vil hive seg over stoffet og gjøre framstillingen bedre! Toba (diskusjon) 27. nov. 2019 kl. 20:13 (CET)[svar]