Diskusjon:Mat

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Denne artikkelen har stått stille ganske lenge nå. Først hadde den en løs oppramsing, og fikk sine bemerkninger i form av opprydningsmaler som står der fortsatt. Jeg la til en ny innledning pluss bilder som ga den et løft, men som knapt førte den noe sted. Begynnelse og slutt henger dårlig sammen. Jeg kom inn på denne artikkelen, som er såpass viktig som en av våre hovedartikler, på diskusjonssiden til Morten, og han nevnte en ny disposisjon som løsningen: --Finn Bjørklid (diskusjon) 28. mai 2012 kl. 22:48 (CEST)

Jeg er enig mht Mat, det er en artikkel som fortjener et ytterligere løft. Det er jo en slags hovedartikkel, og vi bør bruke mye omhu på å finne en god disposisjon. Fasene Råvarer - matproduksjon - konservering - tilberedning - bordets kultur - mat og helse kunne muligens være en hoveddisposisjon? Mvh --M Haugen
Jeg har Henry Notakers bok Gastronomi. Til bords med historien, så punktet «Bordets kultur» bør kunne fylles. Med dette tror jeg at det som blir spesifikt norsk bør skilles ut i egen artikkel, a la Norsk matkultur. Synspunkter? Interesserte bidragsytere? --Finn Bjørklid (diskusjon) 28. mai 2012 kl. 22:48 (CEST)

Forslag til ny disposisjon[rediger kilde]

  • Råvarer
  • Matproduksjon
  • Konservering
  • Tilberedning
  • Bordets kultur
  • Mat og helse

Naturalia er satt til å peke på mat, må være feil[rediger kilde]

Naturalia er satt til å peke på mat, det må vel være feil? Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 1. mar. 2018 kl. 21:34 (CET)