Diskusjon:Marcus & Martinus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Redigeringsforslag 19. november 2015 (Semi-protected)[rediger kilde]

Det er også en singel som heter "Ei som deg" av Innterier. Synne Nilsen (diskusjon) 19. nov. 2015 kl. 09:32 (CET)

Den er allerede nevnt i artikkelen. Toreau (diskusjon) 19. nov. 2015 kl. 14:16 (CET)

Redigeringsforslag 11. mai 2016 (Semi-protected)[rediger kilde]

Tvillingparet og tenåringsidolene Marcus & Martinus fra Trofors i Nordland ble født i 2002, og vokste opp i en musikkinteressert familie. De elsket tidlig å synge, og allerede som 4-5-åringer startet de i barnekor.

Det var i forbindelse med en familietur til Thailand at ballen, som etter hvert skulle bli deres musikkarriére, begynte å rulle. Under et familieshow ved hotellet de bodde på spurte konferansiéren om noen ville opptre, og guttene meldte seg raskt. Den norske musikeren og NRK-profilen som hadde ansvaret for gjennomføringen ble så imponert etter å ha sett tvillingene på scenen, at han oppfordret dem til å melde seg på MGP Junior. Marcus & Martinus tenkte ikke så mye mer over det, men vel hjemme i Norge spurte foreldrene om de ikke hadde lyst til å melde seg på? Guttene rakk det akkurat før fristen gikk ut.

I en alder av bare ni år, og på første forsøk, skrev Marcus og Martinus dermed sin første hit «To Dråper Vann». Sangen endte opp med å vinne hele Norges hjerter, og som tiåringer stakk guttene i 2012 av med seieren under MGP Junior-finalen i Oslo Spektrum.

Etter dette skjøt karriéren fart. Marcus & Martinus slapp sin andre singel «Leah». I 2013 reiste de rundt i Norge først med P4 og Kreftforeningen på deres Vinterlyd-turné, så på sommerturné med P4 fra Lindesnes i sør til Hammerfest i nord og MGPJrs sommerturné. De var også med på «Kongelig Festaften» i anledning Kreftforeningens 75-årsjubileum i Oslo Konserthus.

Suksessen fortsatte i 2014. Igjen startet de året med Vinterlyd. Samme sommer sto nok en turné for tur, med P4 og Redd Barna. Guttene fikk i tillegg vist fram talentene sine som medprogramledere i TV2s suksessprogram «Sommer i Dyreparken».. De slapp ytterligere to singler: “Du” og “Smil”. Sang og låtskriving er for øvrig langt fra de eneste talentene Marcus & Martinus har. Martinus spiller litt piano, mens Marcus øver på gitar, og de er begge dyktige til å danse. På fritiden spiller de gjerne fotball, som også er en stor lidenskap.

2015 skulle vise seg å bli et magisk år for de talentfulle guttene. Etter å ha signert med Sony Music, ble debutalbumet “Hei” sluppet den 23. februar. “Hei” inneholdt deres fire tidligere singler, samt seks nye låter skrevet og produsert av etablerte hit-makere som Magnus Bertelsen/Erik Fjeld (Katastrofe, Cir.Cuz m.fl.) og Erik & Kriss. Singelen “Plystre På Deg” slo svært godt an, og albumet gikk rett inn på VG-lista topp 20 der det ble liggende gjennom hele våren og sommeren. Opptreden på VG-lista Rådhusplassen foran 80.000 mennesker i juni var den første virkelig store milepælen, og manifesterte populariteten til Marcus & Martinus for det norske folk.

Da låten “Elektrisk” feat. Katastrofe så ble sluppet i juli, tok det hele virkelig av. “Elektrisk” er Marcus & Martinus´ største hit så langt med 3 x platina per januar 2016, og låten gjorde dem til de yngste norske artistene noensinne til å streame til platina. Etter dette er singlene “Ei Som Deg” og julelåten “Alt Jeg Ønsker Meg” også sluppet, begge med stor suksess.

Fan-utgaven av “Hei” kom høsten 2015 og gikk inn som #1 på VG-lista. Per januar 2016 ligger “Hei” som #4, etter 44 uker på listen totalt.

Marcus & Martinus er i dag Norges udiskutabelt mest populære tenåringsartister og blant de mest populære norske artistene overhodet, med sine 215.000 følgere på Instagram. Fansen er svært viktig for gutta, og de bruker mye tid på kommunikasjon i sosiale medier, først og fremst gjennom Instagram og egen videoblogg. Populariteten har nå også spredt seg over landegrensene, og i desember 2015 og januar 2016 er Marcus & Martinus å se på svenske SVT hele tre ganger.

«Det morsomste jeg vet er når jentene hyler» sier Marcus. Martinus hiver seg på: «Ja, det gir oss masse energi». Begge smiler. «Vi elsker fansen, uten dem hadde vi ikke vært her i dag». Torstein Næss (diskusjon) 11. mai 2016 kl. 12:20 (CEST)

Teksten er kildeløs og subjektiv, og kopiert fra http://www.olavsfestdagene.no/event/elektrisk-med-marcus-martinus/. Den kan dessverre ikke benyttes slike den står. - 4ing (diskusjon) 11. mai 2016 kl. 12:24 (CEST)

Sanger[rediger kilde]

Har ikke M&M en sang som heter Ligth it up? Ikkir (diskusjon) 10. aug. 2016 kl. 01:48 (CEST)

Står det nederst i listen over singler ihvertfall.--Telaneo (Diskusjonsside) 10. aug. 2016 kl. 01:50 (CEST)

Redigeringsforslag 23. september 2016 (Semi-protected)[rediger kilde]

marcus og martinus har fått to nye hit låter girls og light it up PS dere er best

de to popheltene Marcus og Martinus har tatt verden med storm. store klemmer fra fansen:) 84.210.95.182 23. sep. 2016 kl. 15:22 (CEST)

Det er allerede nevnt.--Telaneo (Diskusjonsside) 23. sep. 2016 kl. 22:31 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Marcus & Martinus. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. aug. 2017 kl. 19:49 (CEST)

Redigeringsforslag 27. august 2017 (Semi-protected)[rediger kilde]

M&M er TradeMark og kan dessverre ikke brukes offisielt som et kallenavn til noe annet enn godteriet. Oppfordrer deg/dere til å endre dette før det vil bli rapportert til (Mars Incorporated) slik at de igjen kan ta opp dette med Wikipedia og få fjernet dette. pga forvirring internasjonalt mellom godteri produktet og pop-artistene.

Mvh. John Northug Jon Northug (diskusjon) 27. aug. 2017 kl. 23:35 (CEST)

For det første er ikke varemerket «M&M», men M&M's. For det andre omdirigerer M&M til allerede M&M's og utifra dette googlesøket er det tydelig at «M&M» er i en viss grad brukt som kallenavn på duoen, så det er ikke feil å liste det opp her, ei heller mulighet for forveksling med M&M's. --Telaneo (Diskusjonsside) 27. aug. 2017 kl. 23:44 (CEST)

Forskjellige fakta[rediger kilde]

Hei,

Det skrives på faktaoversikten til høyre at de er født i Trofors, men på teksten, så skrives det at begge er født i Elverum. Ville bare si ifra. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Stines sve (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Fikset. Elverum er korrekt. - 4ing (diskusjon) 12. mar. 2018 kl. 17:38 (CET)