Diskusjon:MS «Ragnvald Jarl» (1930)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Som ung sjømann lå jeg noen dager i Beiruts havn i mai 1975. Jeg husker da at jeg kom i snakk med noen arabiske sjøfolk, og ble invitert ombord i en båt som viste seg å være et gammelt hurtigruteskip. Jeg husker absolutt ikke navnet skipet hadde da, men jeg husker meget godt at det hadde hatt et "Jarl"-navn tidligere. Det fanns navneplater ombord med dette navnet ennå. Når jeg ser i registeret over tidligere hurtigruteskip kan de bare dreie seg om Ragnvald Jarl eller Sigurd Jarl. En mulig forklaring er at de spanske kjøperne slett ikke hugget opp Ragnvald Jarl i 1974, men i stedet solgte det videre til et arabisk rederi. En annen er at tidligere Sigurd Jarl midlertidig var utleid til en arabisk reder eller at det på den tiden var på ikke-kinesiske eierhender. At den skulle seile under kinesisk flagg med arabisk mannskap, eller at jeg overhodet kulle slippes ombord i et kinesisk skip (dette var i 1975) holder jeg for lite trolig. Jeg er 100% sikker på tidspunktet. Hele min sjømansskarriere begynte og sluttet i 1975, og jeg var to ganger i Beirut, en gang i mai og en gang i juni-juli. Siste gangen var jeg ikke i land fordi borgerkrigen nettopp hadde brutt ut, og det var skyting overalt. Hilsen Jon Måløy, Montreal.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen MS «Ragnvald Jarl» (1930). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. jul. 2017 kl. 22:12 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen MS «Ragnvald Jarl» (1930). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. aug. 2017 kl. 16:31 (CEST)[svar]