Diskusjon:MF «Storegut»

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det finnes ikke kilder som kan bekrefte at M/F Storegut ble fraktet i seksjoner med jernbanen til Tinnoset. I følge boka "Rjukanbanen - på sporet av et industrieventyr" signert forfatterne Gary Payton/Trond Lepperød brukte Glommen mek. "rundt ett år på å bygge M/F Storegut på slippen ved Tinnoset".

Således må påstanden om jernbanefraktede "moduler" satt sammen på Tinnoset trekkes sterkt i tvil medmindre den belegges.

Dette er nok snakk om definisjoner... Det er praktisk svært vanskelig å bygge en såpass stor båt på en slipp, jeg antok derfor at påstandene i min referanse ([1]) var korrekte, nemlig at båten ble fraktet opp i moduler og satt sammen på Tinnoset. På en annen side sier Fakta om Fartyg ([2]) at fartøyet ble bygget på slippen. Oysteinw 17. okt 2007 kl. 09:15 (CEST)

Kryptisk![rediger kilde]

Jeg siterer: «Storegut ble gjort klar for 100 års jubileum 9. august 2009, da det samtidig ble gitt for tinnsjøfergene». Hva var det som ble gitt? Skuta sjøl er langt fra hundre år gammel?? Hilsen Colliekar (diskusjon) 7. jul 2012 kl. 18:32 (CEST)