Diskusjon:Ludvig Daae

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Ludvig Daae er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


«Universitetet i Kristiania»?[rediger kilde]

Artikkelen hevder at Daae arbeidet ved «Universitetet i Kristiania». Har faktisk universitetet hatt dette navnet? Artikkelen Universitetet i Oslo hevder at universitetets opprinnelige navn var «Det Kongelige Frederiks Universitet», og at det ble endret til «Universitetet i Oslo» i 1939. --Kjetil_r 3. jan 2010 kl. 16:45 (CET)

Illustreret norsk konversationsleksikon hevder at den offisielle tittelen er/var «Universitas regia Fredericiana»... Spøk til side, du har kanskje rett i at det offisielle navnet bør stå i infoboksen, men jeg har ingen skrupler med å bruke «universitetet i Kristiania» ellers i teksten, ettersom de færreste (ingen?) brukte navnet «kgl. Frederiks» til daglig (det nevnte leksikonet bruker da også «Universitetet i Kristiania» som oppslagsord). Derfor har jeg endret infoboksen, men latt resten stå. Kåre-Olav 3. jan 2010 kl. 20:39 (CET)