Diskusjon:Lorentz Norberg

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Koreksjon;Det stemmer trolig ikke at Lorentz Norberg hadde medfødt hjertefeil.Medfødt var at han manglet venstre øreflipp. Dette er noe som kan sees på portrettet av han i Nils A. Ytrebergs Tromsø Byhistorie, bind 2, side 457. Hva angår Lorentz Norbergs hjerteonde så kom dette høyst sansynlig som følge av toksin forgiftning vinteren 1889-1890. En slik forgiftning kommer bl.a. gjenom mat, og resulterer i hva som kalles hjertebetenelse. En bakterie angriper hjerteklaffene med resultat at hjertetfunsksjon blir nedsatt og kansje utvider hjertet seg slik at det ikke klarer å pumpe som normalt hvilket fører til veskeansamlinger i kroppen eller det som kalles vattersott. Sykdomsbilde til Lorentz Norberg utviklet seg derfor trolig mellom 1890 og 1895. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Teak Palett (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Hei, Teak. Kilden til opplysninger om Norbergs sykdom er Ydsties artikkel. Dersom du har noen kilder som kan gi korrigerende eller supplerende opplysninger, så er det meget velkomment. Wikipedia kan dessverre ikke bruke «trolig» og «sannsynligvis», aller minst når det gis av en anonym kilde som deg. Mvh --M Haugen 21. feb 2011 kl. 21:31 (CET)

hei M. haugen. ser at du har svart på diskusjonsiden angående krav om koreksjon hva angår sykdomsbilde til Loretnz Norberg. Og ber meg dokumentere de påstander jeg kommer med. Men er det ikke rimerlig at I. Ydstie heller dokumenter sine påstander først, eller i det minste legg fram en kildehenvisning som kan aksepteres som et dokument, ikke som en autorisasjon.Hennes artikkel i Kunst og Kultur 1996 med utgangspunkt i "Herman Colditz bok Kjerka,Et aterlieinteriør" har etter min oppfattning ikke en slik dokumentasjon.Og heller ikke har hun dokumentert det i sin magistergradsavhandling.hilsen Teak Palett