Diskusjon:Loft

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Interwikiene til denne siden gjør det klart at loft brukes på mange språk. Ordet er utvilsomt av norrønt opphav, en nærliggende tanke er at det har vandret fra norrønt til engelsk og videre inn i andre språk. Er det noe som vet noe om dette? krg 19. nov 2010 kl. 00:59 (CET)

Ifølge American Heritage Dictionary stammer ordet fra gammelnorsk «...[<ON lopt, air, attic.]», dvs det har åpenbart samme opprinnelse som luft, å løfte og liknende. Attic er på engelsk rom som er oppe under taket og er vel en motpol til kjeller. Mfg. BjørnN 19. nov 2010 kl. 10:06 (CET)

Dele artikkelen[rediger kilde]

Moderne bruk av begrepet loft er knyttet til en konstruksjon i et hus, mens historisk er loft i Norge knyttet til en bygning. Jeg foreslår derfor at vi deler artikkelen. — Jeblad 19. nov 2010 kl. 01:22 (CET)

delt artikkel[rediger kilde]

Jeg ser både fordeler og ulemper med å dele artikkelen slik det nå er gjort. Det er jo en åpenbar sammenheng mellom loftet som bygningstype og loftet som et rom oppe under taket i et moderne bygg. Denne sammenhengen bør komme fram - i begge artiklene. Krg (diskusjon) 17. nov. 2020 kl. 09:59 (CET)[svar]