Diskusjon:Liste over språkfamilier

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dette er ikke noen liste over språkfamilier, men en liste over indo-europeiske og uralske språk. De uralske språkene er oppført som om de var en gren av indo-europeiske språk, noe de ikke er. Det samme gjelder tegnspråkene og hjelpespråkene.

Jeg kunne godt tenke meg å lage en liste over jordens språkfamilier, men da må denne listen bort.

Indo-europeiske språk og uralske språk må flyttes dit de hører hjemme. Jeg vil ikke herje i vei i en annen persons prosjekt uten å samråde meg med noen andre først, men dette bør absolutt gjøres.

Oops, glemte signatur Bruker:Morymuga 10. aug 2004


Ifølge historikken er det Wolfram du må snakke med Profoss 10. aug 2004 kl.19:25 (UTC)

Morymuga har helt rett i sine påpekninger, dette var også en meget midlertidig og ufullstendig liste. Du er velkommen til å gjøre de nødvendige endringene. Wolfram 10. aug 2004 kl.20:37 (UTC)

komplett liste finnes her; http://www.ethnologue.com/family_index.asp Austronesisk bør ikke stå under Afrika. Språkfamilien er opprinnelig asiatisk, og dermed kan vi også ha indoeuropeisk under Afrika, jfr. f.eks. engelsk, fransk, afrikaans.

Indoeuropeiske språk[rediger kilde]

Angående denne språkfamilien, så bør man vel her også ta med hele Amerika (og da mener jeg nettopp Amerika (ikke bare USA). Indoeusropeiske språk er jo dominerende i alle deler av kontinentet (i form av engelsk, spansk, portugisisk, samt også noe fransk. Odd Eivind 30. jun 2008 kl. 22:50 (CEST)