Diskusjon:Liste over ordførere i Vågå

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Iselin Jonassen har vært fungerende ordfører i Vågå siden i fjor[1]. Det er jo ren historieforfalskning å slette den personen som faktisk er ordfører i kommunen i kommunelovens forstand fra "Liste over ordførere i Vågå" og late som Øygard styrer kommunen når han ikke har vært på ordførerkontoret på et år. At Jonassen fungerer i stillingen mens Øygard har permisjon har vi, og Vågå kommune, alle fått med oss, og det er tilbørlig presisert. Sveinkros (diskusjon) 24. okt 2012 kl. 23:54 (CEST)

Fylkesmannen i Oppland kan forresten opplyse at Iselin Jonassen er "Ordfører i Vågå kommune".[2] Sveinkros (diskusjon) 24. okt 2012 kl. 23:56 (CEST)

HMMMMM! Korrekturen har ikke funket helt der. Et land kan ikke ha to regjerende overhoder (monarker) samtidig, like lite som noen kommune kan smykke seg med to ordførere. Hvis en ikke funker/er tistede, er den andre (varaordfører fra kommstyrekabalen) fungerende (a la kongen/ kronprinsen i statsråd). Så enkelt - og vanskelig(?) er det. --Bjørn som tegner (diskusjon) 25. okt 2012 kl. 00:16 (CEST)
I kommunelovens forstand er Iselin Jonassen ordfører i Vågå. Dette følger av vedtak i kommunestyret i Vågå 8. mai 2012. Sveinkros (diskusjon) 25. okt 2012 kl. 15:11 (CEST)
Betyr det da at kommunen har to ordførere? Jeg ser det slik at kommunen fremdeles har én ordfører, som det jo også står i på kommunens nettsted, som det var referert til ovenfor. Videre har den en vikar som utfører arbeidet til ordføreren mens vedkommende er i permisjon. Informasjonen her og der om at ordføreren er avsatt kan like gjerne ha sitt utspring i at folk har lagt fyren for hat gitt denne rettsaken som pågår. Keanu (diskusjon) 25. okt 2012 kl. 16:44 (CEST)

Beskyttet[rediger kilde]

Viser til diskusjon på tinget, overstående diskusjon, og gjentatte oppfordringer til en velmenende bruker om ikke å legge inn antatt feilaktig informasjon. Pga dette har jeg beskyttet artikkelen midlertidig. Forslag til endringer på artikkelen kan selvfølgelig tas opp her. Keanu (diskusjon) 25. okt 2012 kl. 19:10 (CEST)

Kan du forklare hva du mener er "antatt feilaktig informasjon" ved at varaordfører Jonassen rykket opp til fungerende ordfører 8. mai 2012 i forbindelse med at hun fratrådte som varaordfører? Hvorfor mener du det ikke skal stå en forklarende fotnote om hvorfor hun i 2012 fratrådte midlertidig som varaordfører? Sveinkros (diskusjon) 25. okt 2012 kl. 21:05 (CEST)
Jeg er ikke særlig interessert i posisjoner, men det står da vitterlig her at hun ble oppgradert til ordfører, enda det er Øygard som er ordfører. Hun er kun konstituert som ordfører. Keanu (diskusjon) 25. okt 2012 kl. 21:16 (CEST)
Hvis du mener det skulle stått konstituert i tillegg kunne du føyd til det i stedet for å fjerne fotnoten. Fotnoten i avsnittet Varaordførere er nødvendig for å forklare hvorfor hun fratrådte fra vervet som varaordfører etter bare ett år, dvs. at hun rykket opp til ordfører og det ble valgt en ny varaordfører i hennes sted. Det er heller ikke noen formell forskjell på ordfører og fungerende ordfører. En kommune har til enhver tid bare én ordfører i komunelovens forstand og det er den som faktisk er bemyndiget til å utføre vervet og det er Jonassen. Øygard har en teoretisk mulighet til å komme tilbake i stillingen men er ikke den som sitter i ordførerstillingen nå, han har permisjon. "Fungerende ordfører" finnes ikke som noen egen tittel i kommuneloven eller noe annet sted. Sveinkros (diskusjon) 25. okt 2012 kl. 23:55 (CEST)
  1. Beskyttelse av artikler foregår vanligvis ved bråstopp, der infoen ikke nødvendigvis blir riktig før der er oppnådd fred og enighet. Irriterende for den som føler seg skjevbehandlet, men det er ikke tilsiktet utover å få i gang en dialog om hvordan problemet skal løses.
  2. Jeg har selv vært både konstituert i et interim der jeg selv ikke hadde søkt jobben - og vært fungerende ved mindre ikke-planlagte fravær av tittelinnehaver. Konstituering er en noe mere formell sak, med av og til glidende overgang inntil noen griper fatt i formalia. Jeg mener svakt å huske at min fungerenhet kunne ha gitt midlertidig lønnsopprykk, dersom det dreide seg om mere enn så og så lenge (Har forlengst resirkulert Hoved- og tariffavtalene mine, og dette er fra snart 25 år tilbake - og en influensa tok ikke lang nok tid).
  3. Konstituering gir sikrere lønnsplassering osv og brukes når lengre fravær er forutsigbart - ellers ikke.
  4. Hvis kommunestyreledelsen har foretatt en konstituering, er hennes rette tittel i dag «ordf.(kst)» med virkning fra vedtaksdato.
  5. Snirklete sagt, var hun varaordf som ble fung. ordf inntil -> konst. ordf - hvilket hun fortsatt er.
  6. Om dette er fotnotestoff eller egen artikkel-stoff er det for sent for meg å ta stilling til nå. Det er alltid plass til mere fotnoter, om nødvendig - bare nummerer i rekkefølge. --Bjørn som tegner (diskusjon) 26. okt 2012 kl. 00:48 (CEST)