Diskusjon:Liste over kriger Etiopia har deltatt i

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Godt jobbet[rediger kilde]

Ser at noen har laget artikler til flere av krigene. Godt jobbet!Mikrobølgeovn 6. nov 2009 kl. 23:27 (CET)

FN-oppdrag[rediger kilde]

Jeg tror ikke det er riktig å ta med deltagelse i FN-operasjoner i en slik liste!? Mvh M Haugen 14. sep 2011 kl. 08:48 (CEST)

Hvorfor ikke? FNs deltakelse i Kongo var ingen fredsbevarende operasjon, men en offensiv for å gjenerobre Katanga på vegner av den kongolesiske staten. Det samme kan sies om Koreakrigen, hvor FN-styrker ble utplassert på vegne av ett land for å beskytte det mot et annet. Etiopiske tropper deltok i krigshandlinger, og jeg ser ikke helt hvorfor disse to konfliktene ikke skal inkluderes i denne listen. --Mikrobølgeovn 3. jan 2012 kl. 20:51 (CET)
Man kan selvsagt diskutere berettigelsen av, og utformingen av, FNs mandat i de forskjellige operasjonene som FN-styrkene har deltatt i, men det er like fullt organisasjonen FN som er den aktive part i konflikten, ikke den etiopiske staten.
Jeg trodde at poenget med disse listene var å skape en oversikt over hvilke mellomstatlige konflikter landet Etiopia har vært involvert i; ikke å lage en fortegnelse over hvilke FN-operasjoner som etiopiske tropper har deltatt i. Men dette er antagelig et generelt spørsmål som berører flere av [[Liste over kriger [land] har deltatt i]]-artiklene, så det bør kanskje helst diskuteres generelt, på Tinget? Mvh --M Haugen 3. jan 2012 kl. 21:32 (CET)
Vi kan godt diskutere på Tinget for min del. Men slik har tenkt det, har kriteriet vært at tropper fra det respektive landet deltok i krigshandlinger - ikke hvorvidt det var en del av en FN-operasjon eller ei (det finnes jo flere FN-operasjoner hvor det ikke utføres krigshandlinger). Sånn sett ville jo også Koreakrigen forsvinne fra USAs liste, noe som vil være merkelig tatt i betraktning at en halv million amerikanske soldater deltok, og 36000 ble drept. FN har ingen egne militære styrker, og er avhengig av støtte fra medlemslandene for å kunne utføre militære operasjoner. --Mikrobølgeovn 4. jan 2012 kl. 17:39 (CET)
Igjen, da: Er det landet som er emnet her, eller er det soldatene fra landet vi skal lage lister over? Jeg mener at det bare er det første som er interessant for et allmennleksikon. mvh M Haugen 4. jan 2012 kl. 18:00 (CET)
Som sagt er jeg av den oppfatning av soldatene representerer det landet de sendes fra. Dette er imidlertid en svært omfattende diskusjon, som gjerne sneier borti debatten rundt hvorvidt Norge var i krig i Libya. Dette angår over 100 tilsvarende artikler, og burde kanskje derfor diskuteres på et litt mer generelt fora? --Mikrobølgeovn 4. jan 2012 kl. 18:36 (CET)