Diskusjon:Lingvistikk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

LFG/HPSG og utregnbarhet[rediger kilde]

Hva menes med at HPSG/LFG/minimalisme er for kraftige til å implementeres? http://powerset.com/ bruker LFG, http://handon.emmtee.net/logon kjører LFG på den norske siden og HPSG på den engelske. Det må spesifiseres hva som menes her, evt. oppgis en kilde. Alternativt fjerne det.Kiwibird 28. aug 2009 kl. 13:19 (CEST)

Fjernet denne setningen og la til en om komputasjonelle implementeringer med referanser. Neither (diskusjon) 31. mai 2016 kl. 13:42 (CEST)[svar]

Lingvistikk vs Språkvitenskap[rediger kilde]

Vil argumentere for at Lingvistikk er en form for språkvitskap, på same måte som anvendt språkvitskap er ei anna form for språkvitskap, men desse to greinene er ikkje det same.

Det ville i så fall være første gang jeg har hørt om den distinksjonen. Såvidt jeg vet brukes lingvistikk og språkvitenskap som synonymer, og anvendt språkvitenskap tilsvarer anvendt lingvistikk.Neither 27. okt 2006 kl. 21:43 (UTC)
Enig med Neither, språkvitenskap er en annen («norskere») term på lingvistikk.Kiwibird 28. aug 2009 kl. 13:19 (CEST)

Ny versjon[rediger kilde]

Jeg har oversatt hele den engelske lingvistikk siden til norsk. Noen ganger har jeg utelatt ting jeg syntes var overflødige, men det var veldig sjelden. Derfor representerer ikke nødvendigvis alt mitt syn på hvordan lingvistikksiden bør se ut, men jeg synes dette er mye bedre enn det vi hadde. Det ble veldig mange røde lenker, noe som sannsynligvis reflekterer hvor lite lingvistikk det finnes ennå på norske wiki. Jeg valgte å la dem være, slik at de kan tjene som en oppfordring til å lage disse sidene. Noen røde lenker kan kanskje fikses hvis det finnes en side med et litt annet navn. jeg håper andre kan hjelpe til med dette! Neither 28. okt 2006 kl. 21:18 (UTC)

Kjempebra! En enorm forbedring av artikkelen! Jon Harald Søby 28. okt 2006 kl. 21:22 (UTC)
Takk! Neither 28. okt 2006 kl. 21:44 (UTC)

Det er kanskje ikke nødvendig med to bilder for å illustrere begrepet rekursjon i denne artikkelen? Lamentable 7. sep 2007 kl. 18:22 (CEST)


Preskriptiv vs. deskriptiv lingvistikk: "Forflatning" av språket[rediger kilde]

Både POV og original forskning? 82.235.98.252 16. jan 2008 kl. 18:32 (CET)

Jeg skjønner ikke spørsmålet, egentlig... Neither 18. jan 2008 kl. 16:01 (CET)
Preskriptivister finnes helst blant språklærere og journalister – jeg vil si dette er POV, finnes kilder på dette eller er det bare synsing?Kiwibird 28. aug 2009 kl. 13:19 (CEST)

Diskursanalyse som delemne[rediger kilde]

Jeg forbinder ordet diskursanalyse med en sosialvitenskapelig disiplin heller enn lingvistisk. Bruker man ikke ordet tekstlingvistikk for dette som beskrives her? Mvh. Wikijens 4. feb 2009 kl. 11:24 (CET)

Er han kontraintuitiv pga. han er konsis? Jeg skjønner ikke... og den metaforen med maskinspråk høres litt vel malerisk ut, har den egentlig noe der å gjøre? (Man kunne jo sagt det samme om alle store logikkbøker opp igjennom historien...) Kiwibird 28. aug 2009 kl. 13:49 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Lingvistikk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. nov. 2017 kl. 01:47 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Lingvistikk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 7. apr. 2019 kl. 23:46 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Lingvistikk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. feb. 2023 kl. 03:43 (CET)[svar]