Hopp til innhold

Diskusjon:Lille Vandve

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Redigeringskrig[rediger kilde]

Følgende tekst blir stadig lagt inn - (I mine øyne ser den ut til å være fra et internt tidsskrift, uten at kilde er oppgitt) - og tilbakestilt.

Lille Vandve menighet har en meget interessant historie. Det var Ole Voldnes og hans kones svoger Anton Larsen som først hørte adventbudskapet forkynt i Vardø. De lå den gang på fiske der oppe.

Predikanten var br. Enebo. Disse to brødre var begge troende. De tilhørte en liten gruppe som kalte seg «Venneflokken» på Lille Vandve. Etter å ha lyttet til br. Enebo samtidig som de leste sin bibel for å finne ut hva som var apostlenes lære, ble de snart klar over at sabbaten var den rette bibelske hviledag. De bestemte seg for å holde sabbaten. Dåpen hadde de før fått lys på. Da de kom hjem til Lille Vandve, oppsto det strid og skilsmisse i «Venneflokken». En del antok sabbaten. Br. Ole Voldnes hadde bygd menighetshuset «Zion». Her hadde han sin bopel. «Venneflokken» hadde opprettet egen menighetsskole som holdt til i huset. Denne menighetsskolen fortsatte etterat menigheten ble stiftet og var en av de første menighetsskoler adventistsamfunnet hadde i Norge. Br. Voldnes var den ledende kraft i menigheten.

Sommeren 1898 organiserte br. O. A. Johnsen Lille Vandve adventistmenighet. Siden har en hel rekke predikanter besøkt menigheten. Etter som årene gikk, døde flere og flere av pionerene. Ole Voldnes døde i 1925, og det så en tid ut til at menigheten skulle dø ut. Til sist var søster Kristiane Voldnes alene tilbake på selve øya Lille Vandve. Soknepresten i Herøy uttalte at nå var det bare en gammel adventistkone igjen, så nå var de snart kvitt adventistsekten. Men prestens ord ble til skamme.

Jeg har bedt om at videre diskusjon foregår her. Bjørn som tegner 3. feb 2011 kl. 12:31 (CET)