Diskusjon:Likestillingssenteret (Stiftelsen Kvinneuniversitetet)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Den første studenten som fikk en akademisk grad fra «universitetet».[rediger kilde]

Hvis dette var et universitet, så må noen ha fått akademiske grader derifra. Finnes det referanser på hvem som fikk den første akademiske graden derifra?--Lærarstudent 21. jul 2011 kl. 13:51 (CEST)

Prøv å forestille at ordet «universitet» kan brukes - i symbolsk eller overført betydning - om noe annet enn en akademisk institusjon? Mange av oss klarer det. --M Haugen 21. jul 2011 kl. 21:44 (CEST)
Nåja. Fra artikkelen Universitet: «Både i Europa og USA må et universitet som et minimum utstede mastergrader for å akkrediteres som universitet. I Norge kan høgskoler nå få universitetstatus dersom det tilbys doktorgrad i minst tre fag. Det er tildelingen av doktorgrad som virkelig særtegner universitetene foran høgskolene.» Asav 22. jul 2011 kl. 12:23 (CEST)
Du er ikke godt nok informert: "Departementet forutsatte imidlertid at innarbeidete navn som «Folkeuniversitetet», «Kvinneuniversitetet» og «Kvinneuniversitetet i Nord» fortsatt skal kunne benyttes av de respektive institusjonene. Dette fordi det er snakk om få institusjoner, og fordi navnene er så godt innarbeidet som sammensatte navn, at man må anta at videreføring av disse navnene ikke vil føre til misforståelser."[1] I Norge kan betegnelsen universitet brukes av institusjon som er akkreditert som universitet eller av institusjon som har dispensasjon fra Kunnskapsdepartementet til å bruke betegnelsen. Ingen har sagt noe sted at Kvinneuniversitetet er akkreditert som universitet, noe de ikke trenger for å hete Kvinneuniversitetet. Kvinneuniversitetet har også tidligere hatt godkjente høyere utdannings-studier. Toriland 22. jul 2011 kl. 13:08 (CEST)
I stand corrected! Asav 24. jul 2011 kl. 10:33 (CEST)

Hva menes med «Stiftelsen Kvinneuniversitetet har fått avslag på å endre navnet sitt offisielt til Likestillingssenteret og grunnleggerne av stiftelsen har stilt seg kritiske til utviklingen.»? Hvilken utvikling? Asav 22. jul 2011 kl. 12:21 (CEST)

Det står i de oppgitte referansene. Kort sagt: Forsøkene på å endre navnet/vedtektene og drive med noe annet enn man drev med opprinnelig. Toriland 22. jul 2011 kl. 13:08 (CEST)

Da bør det formuleres på en begripelig måte. Asav 24. jul 2011 kl. 10:32 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Likestillingssenteret (Stiftelsen Kvinneuniversitetet). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. aug. 2017 kl. 08:57 (CEST)[svar]