Diskusjon:Libertarianisme

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Liberalisme kontra libertarianisme[rediger kilde]

Jeg er av den oppfatning at det vi i Norge kaller liberalisme er det man i USA kaller libertarianisme, og at libertarianisme ikke har noen reell betydning i norsk kontekst. .--Kissa 10. mar 2006 kl.04:38 (UTC)

Dette er sant, da en 'liberaler' i USA er det vi her vil kalle en sosialist eller en sosialdemokrat. Allikevel lever vi jo i et globalt samfunn, og jeg syns det er viktig å få med seg utrykkene som brukes i de forskjellige land for å kunne engasjere i debatt med mennesker fra disse landene. Jeg vet jeg har funnet meg selv letende febrilsk i ordbøker og på wikipedia mens jeg engasjerte i tekstdebatter på internett, for å finne ut hva i huleste som tilsvarer mine synspunkter i amerikansk, engelsk og andre samfunns politikk.
Kanskje det ville være hensiktsmessig å nevne bakgrunnen for dette uttrykket i artikkelen? Joffeloff 12. mai 2006 kl.21:18 (UTC)


Det er etter mitt syn ikke riktig at liberalisme på norsk er det samme som libertarianisme på engelsk. Libertarianisme er et langt mer snevert begrep enn liberalisme, som favner alt fra sosialliberalisme til anarkokapitalisme. For å si det på en annen måte: Alle libertarianere er liberalister, men ikke alle liberalister er libertarianere. PelsJakob 13. mai 2006 kl.09:21 (UTC)
Jeg la inn en liten epistel om bruken av ordet i dag og før, tatt fra artikkelen på den engelskspråklige Wikipedia. Hva syns du? Joffeloff 13. jun 2006 kl.12:24 (UTC)

Fisosof?[rediger kilde]

Mente forfatteren filosof, eller er begrepet "fisosof" rett? Og hva gjør en fisosof? Jeg har i all fall aldri hørt om slike personer | CartoonistHenning 28. okt 2011 kl. 13:21 (CEST)