Diskusjon:Leger Uten Grenser

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Article blue.svg [[Wikipedia:Ukens konkurranse/Ukens konkurranse 2019-34|]] er ukas konkurranse for uke 34! Det innebærer at dugnaden får ekstra oppmerksomhet i løpet av uka, med mål om at dugnadsmålet er nådd ved ukeslutt. Hjelp gjerne til med arbeidet!

Leger Uten Grenser eller Leger uten grenser[rediger kilde]

Skal man følge norske rettskrivningsregler bør både u-en og g-en være små i navnet Leger uten grenser, ref. Språkrådet – Stor eller liten forbokstav? Namn som sier «Namn

Institusjonar, organisasjonar o.l. (hovudregel): Det første leddet i namnet skal ha stor forbokstav. Resten har i regelen berre små bokstavar.».

og Språkrådet – Navn på foretak

Leger Uten Grensers egen hjemmeside bruker de stor bokstav i hvert ord [1]. Siden egennavn er egennavn mener jeg at artikkelen bør flyttes tilbake til Leger Uten Grenser (uansett hvor dårlig norsk det er) nsaa (d|@|b) 9. aug 2006 kl. 13:52 (UTC)

Jeg flytter artikkelen tilbake til Leger Uten Grenser. Dette sier informasjonssjef i Leger Uten Grenser
Fra: Lars NYGAARD AT oslo msf org
Til: "nsaa"
Emne: Re: Hva er organisasjonens korrekte norske navn?
Dato: Wed, 9 Aug 2006 17:20:02 +0200
Hei og takk for henvendelsen.
Leger Uten Grenser er den rette skrivemåten, jfr. Røde Kors, Kirkens Nødhjelp, Norsk Folkehjelp, osv.
mvh.
Lars Schwed Nygård
Fung. informasjonsansvarlig/Information Manager»
nsaa (d|@|b) 10. aug 2006 kl. 08:15 (UTC)

Feil i fremvisning av referanse[rediger kilde]

Jeg ønsker å vise frem «Greece Miffed at Doctors' Decision» men hele URLen blir vist. http://www.washingtonpost.com/wp-srv/aponline/19991022/aponline133542_001.htm

Hva er feil?

Ser ut til at årsaken er bruk av linjeskift mellom url og tittel. Det skal være mellomrom:
*Med mellomrom: Greece Miffed at Doctors' Decision
*Med linjeskift: [http://www.washingtonpost.com/wp-srv/aponline/19991022/aponline133542_001.htm

Greece Miffed at Doctors' Decision]

--Mollerup 29. okt 2006 kl. 08:18 (UTC)

Takk, jeg slet lenge uten å finne det ut.

Beste referanse[rediger kilde]

Den beste omtalen av eksklusjonen finnes i en debatt arkivert på nettet. Skal jeg legge URLen ut når det er til en tråd i Klassekampens forum? http://www.itk.ntnu.no/ansatte/Andresen_Trond/kk-f/fra011099/0229.html

Kan du forklare hva som er problemstillingen? At det er en lang URL? At det er et diskusjonsforum? At det er knyttet til Klassekampen? Jeg ser ingen problemer med noen av disse. --Mollerup 29. okt 2006 kl. 08:21 (UTC)


Det er diskusjonsforum som inneholder «klipp og lim» av kanskje beskyttet tekst. Jeg vet ikke om dét er ønskelig (å referere til det).

Ellers lurer jeg på om det er forvirrende med en referanse til en tråd i et diskusjonsforum. Det bryter med stilen til resten av artikkelen.

Jeg ønsker å få opp automatisk underskriften --Bardamu 29. okt 2006 kl. 15:00 (UTC) Står det beskrevet noe sted? I så fall hvor?


Om uavhengighet er det riktige ordet å bruke[rediger kilde]

Det nevnes to steder at LUG er (politisk osv.) uavhengig, men dette er kanskje en sannhet med modifikasjoner? De får tross alt 20% av sine inntekter fra organisasjoner som FN og EU. Altainmind 12. des 2006 kl. 17:57 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 6 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Leger Uten Grenser. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. jul. 2017 kl. 08:51 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 7 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Leger Uten Grenser. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. jul. 2017 kl. 13:26 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Leger Uten Grenser. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. aug. 2017 kl. 07:23 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Leger Uten Grenser. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. jul. 2019 kl. 03:07 (CEST)