Diskusjon:Leangsfjorden

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dette er kanskje ikke rett sted å spørre om opprinnelsen til navnet, men i artikkelen står det at fjorden er oppkalt etter grenda Leangan. Det kan jo stemme, men jeg lurer på om det ikke heller kan være motsatt? "-ang" eller "-angen" betyr jo fjord, det finner vi igjen i navn som Porsangen og Gratangen og mange flere. Men navnet Leangen kan jo selvsagt ha en annen opprinnelse ("-eng", muligens?), og hvis det er tilfellet, så er det jo ganske opplagt at det stemmer at fjorden har fått navn etter grenda. Blue Elf 4. jun 2009 kl. 00:13 (CEST)

Litt begge deler, ser det ut til. Ryghs Norske Gaardnavne sier dette om gården Leangan. Det vil vel si at fjorden opprinnelig har hett noe sånt som Leirangr, dvs. «Leirfjorden», og gården har fått navn etter fjorden. Etterhvert har det opprinnelige fjordnavnet gått i glemmeboka, og Leangsfjorden har fått et «nytt» navn etter gården, uten at man har vært klar over at angr og fjord betyr det samme. Mvh Geanixx 4. jun 2009 kl. 03:00 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Leangsfjorden. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. feb. 2023 kl. 08:12 (CET)[svar]