Diskusjon:Lars L’Abée-Lund

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Telegramstil[rediger kilde]

Artikkelen min om politisjef Labbelund har blitt merket for opprydding og sortering etter relevans. Hva menes med telegramstil i kommentaren? For meg virker setningene fullstendige, iallefall (subjekt, predikat og objekt). Og hvilken relevans er det man skal sortere efter? Hjelp! Ketil3 23. jun 2011 kl. 10:17 (CEST)

Jeg beklager. «Telegramstil» var et upresist begrep. Oppramsende stil er mer dekkende, når delsetninger etter hverandre begynner med , men og , og begivenheter og anklager ellers følger uten pustepause. Til sammenligning er NBL et godt eksempel med sin konsise oppsummering av hans virke:
Lars L'Abée-Lund ledet landssvikavdelingen ved Oslo politikammer i etterkrigsårene, var deretter kriminalsjef i Oslo og til sist lagdommer.
Teksten har også et par andre forbedringspunkter: uttrykkene «diverse jobber» og «mange internasjonale dekorasjoner» er vage; kallenavnformen Labbelund virker litt for uformell der den står innskutt i navnet; og det er flere eksempler på subjektivt vurderende formuleringer som «hard hånd» og «energisk». Slike karakteristikker kan passe i en signert biografisk artikkel, men egner seg ikke i et leksikon som wikipedia, når vi har et ideal om nøytral framstilling.
Anklagen om drap i 1967 blir hengende i løse luften: enten er den så viktig at det må avklares hvorfor han ble anklaget av Bjørneboe, eller så forteller den mer om Bjørneboe enn om L'Abee-Lund, og da kan/bør den strykes og ikke være del av en femlinjers oppsummering av hans liv og virke. (NBL bruker 43 linjer på ham uten å nevne Bjørneboe). Kategori:Norske kriminalfilmer må være en skrivefeil, men bemerk ellers at wikipedia har kategorier for innehavere av noen de ordnene han fikk. Mvh --M Haugen 23. jun 2011 kl. 12:40 (CEST)