Diskusjon:Laila Riksaasen Dahl

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«Konservativ biskop»[rediger kilde]

Hva er egentlig definisjonen på en konservativ biskop? Holder det at personen er motstander av homofilt samliv og homofile prester? Det synes jeg er litt tynt. Riksaasen Dahl er vel egentlig en typisk representant for sentrumsdelen av kirken slik jeg, som ikke akkurat er noen teolog, ser det. Floyd 28. des 2005 kl.23:45 (UTC)

Enig i at det er litt lettvint å beskrive henne som konservativ. Det er jo ikke bare synet på homofile det dreier seg om; et av de viktige spørsmålene er kvinnelige prester og kvinnelige biskoper, og i og med at hun tok imot bispeutnevnelsen er det tydelig at hun ikke står på den klassiske konservative grunn i det spørsmålet. I den grad det er nødvendig å sette noen merkelapp ville jeg heller si sentrum, men i og med at hun ikke utpeker seg som medlem av noen ytterkant i Den norske kirke er det kanskje like greit å bare si noe om hva hun står for og unngå å plassere henne i noen boks som hun muligens passer heller dårlig inn i. Cnyborg 28. des 2005 kl.23:53 (UTC)
Synes dine konklusjoner virker fornuftige. Floyd 28. des 2005 kl.23:54 (UTC)

Strengt tatt har LRD aldri sagt rett ut at hun støtter de som jobber for godkjennelse av homofilt samboende prester, det er avisene som har valgt å tolke hennes godkjennelse av homofilt samliv i denne retning. Hva hun har sagt kan leses her: http://mediacontent.vl.publicus.com/pdf/VL340879120.PDF arerix 12. mai 2006

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Laila Riksaasen Dahl. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. aug. 2017 kl. 05:21 (CEST)[svar]