Diskusjon:Lærdal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Antall vernede bygninger[rediger kilde]

Under kulturminner ser eg at antall utvendig verna bygningar i verneområdet på Lærdalsøyri no er endra til "vel 170 bygninger" i teksten. Er fleire bygningar tekne inn i vernesona no, slik at talet er blitt "mer enn 170"? Dersom dette er tilfelle, vær snill å oppgje kjelder. Det har alltid vore nøyaktig 161 utvendig verna bygningar på Gamle Lærdalsøyri, i alle fall i det som vart definert som "Verneområde 1" og "Verneområde 2" tidligare, i dag berre definert som "Verneområdet." "Mer enn 170" er også for svevande, Gamle Lærdalsøyri er ikkje større enn at dersom det var lagt nye bygningar til vernesona, ville ein visst korrekt tal.

Mvh Jarao 02. jan 2010 kl. 04:24 (CET)
Jeg har korrigert til 161 bygninger da du mener dette er korrekt. Dersom andre mener det er et annet tall som er riktig, får de korrigere artikkelen på nytt, da med kilder på det riktige antallet. Mvh Hoppedal 3. jan 2010 kl. 21:42 (CET)


Odd Helge & Hoppedal 2.oktober 2008 vart reguleringsplanen som slo saman dei to verneområda vedteken. Det nye Verneområdet inkluderte bygningane mellom områda slik at Verneområdet no heng saman. Sidan 2.oktober 2008 har difor tildømes alle bygningane på Lindstrøm vore ein del av Verneområdet. Hotellet eig mange små og store bygningar - alt frå uthus via bustadar og hotelbygningane. Ullent tal frå 161, som var det eksakte talet då dei to verneområda vart oppretta, til vel 170 bygningar fordi heller ikkje Lærdal kommune nyttar det "korrekte" talet. Teknisk etat har nok det nye korrekte talet - dei har truleg registrert kor mange bygningar som har røykvarslarar direkte knytt til Alarmsentralen i Florø.

Tusenårssted[rediger kilde]

Dette tusenårsstedet med tre i rådhusparken: eg har aldri sett eller høyrt om det, og eg er lærdøl. Kan nokon verifisera? Eg har prøvd å fjerna setningen eit par gonger, men nokon legg det stadig inn att. Vær snill spre din kunnskap. Etter mi meining er det også uinteressant kor tusenårstaden er, siden alle har slik "stad". Dette usignerte innlegget ble skrevet av Jarao (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Informasjonen om tusenårsstedet ble lagt inn her (28. feb 2006). Det ligger en hel liste over Tusenårsstedene i Norge, på denne ligger det lenker til sider som trolig har inneholdt informasjon om tusenårsstedet i Lærdal. Jeg finner ikke informasjonen der nå, og har selv ikke noe annet sted å lete den opp. Dersom du mener at informasjonen er feil bør den kanskje fjernes igjen, men jeg vil gjerne vente litt og se om det er andre som kan ha informasjon eller meninger om dette.
Jeg er selv ikke veldig interessert i hvor tusenårsstedene rundt om i Norge er, men det er et stort fenomen på landsbasis (som du sier; «alle har ein slik stad») og absolutt verdt å ha informasjon om i et leksikon. At du (eller jeg) synes det er uinteressant betyr ikke at alle synes det...
Mvh Hoppedal 18. mar 2009 kl. 00:24 (CET)

Diverse rettelser[rediger kilde]

Tunga beint i munnen: Det heiter Lærdal kommunestyre, ikkje herredstyre, Traséen fra Borlaug til Brusestølen vart vedteken i mai 2005, men en ENDRING vart vedtatt i februar 2010. Og det har aldri vært noe som heter Struvane bru i Lærdal. Rettelser foretatt.

Mvh Jarao 16. mar 2011 kl. 04:09 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Lærdal. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. jul. 2017 kl. 19:41 (CEST)