Diskusjon:Kystruteskip

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kystruteskip er det korrekte begrepet. Kystbåt er i beste fall et muntlig begrep og såpass generelt at det er lite meningsfullt i bruk. Siden bør flyttes. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Trygve Eriksen jr. (diskusjon · bidrag) 9. apr 2009 kl. 22:51 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Helt enig. Vil du si det samme om lokalbåt vs lokalruteskip? Uansett støtter jeg flytting. Mvh Aldebaran 11. apr 2009 kl. 01:27 (CEST)
Tja, ikke helt. Både lokalbåt og rutebåt (samt fjordabåt, fjordbåt og pappabåt) er begreper som beskriver samme kategori fartøyer, men lokalrutebåt er klart mest presist og beskrivende. Hva gjelder båt vs skip er der kun en flyktig størrelsesforskjell som skiller disse:
Med "kystruteskip" forstår jeg hurtigrutene, de gamle nattrutene i fart Stavanger og Bergen, postrutene rundt Sørlandet osv. Dette er slik jeg ser det klart skip.
Lokalrutebåter er typisk riktigst beskrevet som båter, men kanskje særlig nordpå var jo disse rutene lange og det var fartøy som riktigst beskrives som skip som gikk i dem, -f.eks. Hadsel. Langrutene til HSD (ex Stord, Hardangerfjord, Ullensvang osv) og Fylkesbaatane (Firda, Kommandøren osv) beskrives også best som skip. Skipene er likevel i mindretall og jeg ville kalt siden "Lokalrutebåt" og heller linket lokalruteskip dit. Enig?
Trygve Eriksen jr. 12. apr 2009 kl. 13:57 (CEST)
Enig. Hvis ikke svensk Wikipedia tar feil, har Sverige noe vi ikke har her i Norge: Klar definisjon på grensen mellom båt og skip (alle fartøy over 12 meters lengde og 4 meters bredde defineres som skip). Uansett er det vel begrepet «lokalbåt» eller «lokalrutebåt» som er mest brukt her hos oss, og da bør vel oppslagsordet gjenspeile dette. Aldebaran 12. apr 2009 kl. 15:55 (CEST)