Diskusjon:Kvasir (søketjeneste)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dette er saksa fra Kvasir (søkemotor. Det kan brukes som bakgrunnsstoff til artikkelen, men er ikke wikifisert, så jeg erstatter ikke teksta i artikkelen med dette. Jon Harald Søby 8. des 2005 kl.20:42 (UTC)


Kvasir er et norsk søkeverktøy som tilbyr søk i nettressurser i hele verden. De ulike delene i Kvasir utgjør en kombinasjon av menneskelagde kvalitetskataloger og roboters grundige indeksering. Dette gir deg de beste forutsetningene for å finne den informasjonen du leter etter. Kvasir består av både kataloger og indekser. Katalogene utarbeides og vedlikeholdes av Kvasir-redaksjonen, noe som sikrer høy kvalitet på innholdet i katalogene. Treffene blir dermed også bedre og det blir færre irrelevante treff. Katalogene deg muligheten til å bla i kategoriene for å få oversikt over nettsider som omhandler det samme temaet.

Indeksene lages av et dataprogram, eller en robot, som kontinuerlig besøker nettsteder og henter med seg informasjonen den finner. Teksten legges deretter i en lang liste; en indeks. Man kan ikke klikke seg inn i en indeks slik som i en katalog. Indeksene går mer i dybden enn katalogene, fordi roboten fanger opp flere undersider og indekserer all tekstinformasjon på siden. Dette kalles fulltekstindeksering. Det er ikke mulig å redigere indeksen, men det er mulig å stenge roboten ute fra å besøke din side.

Dette er Kvasirs ulike deler:

Kvasir Firmasøk

Firmasøk er en katalog over norske firma og kommersielle virksomheter. I Firmasøk kan du finne et spesielt firma eller få oversikt over en hel bransje. Kvasir Firmasøk oppdateres en gang i døgnet.

Telefonkatalog

Her kan du søke etter private telefon- og mobilnumre. Du kan også sjekke hvem som har ringt deg ved å søke på nummeret. Husker du bare deler av navnet, er usikker på skrivemåten eller kjenner adressen, men ikke navnet? Da kan "Avansert søk" gi flere muligheter til å spesifisere søket ditt. Innholdsleverandør til telefonkatalog er Opplysning 1890.

Temaguide

Denne guiden inneholder norske nettsider om et tema, men ikke firma eller kommersielle nettsider. Temaguiden oppdateres en gang i døgnet.

Personkatalogen

Personkatalogen inneholder 19.000 oppføringer på private hjemmesider og epostadresser. Dette er personer som har registrert seg katalogen og de er også selv ansvarlige for vedlikeholdet. For å finne en person, krysser du av for personkatalogen under søkefeltet på forsiden til Kvasir.

Frisøk Norge og verden

Kvasir tilbyr søk i to store indeks; frisøk Norge og frisøk verden. Frisøk Norge inneholder norske nettsteder. Det betyr at sider med norsk som språk filtreres ut, uavhengig av hvilket domene siden ligger på. Frisøk verden dekker alle språk. Begge frisøkene leveres av Google og oppdateres med 1-4 ukers mellomrom.

Nyhetssøk

Nyhetsindeksen dekker nyhetsbildet i Norge og inneholder nyheter fra over 200 riks-, region- og lokalaviser, samt IT-, media-, kultur- og økonomipublikasjoner på nettet. Nyhetsindeksen oppdateres hvert 5. minutt og leverer nyheter fra forrige og inneværende år.

Bildesøket

Kvasir får bildesøket fra Google.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Kvasir (søketjeneste). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. aug. 2017 kl. 03:49 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Kvasir (søketjeneste). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 23. feb. 2021 kl. 11:40 (CET)[svar]