Diskusjon:Kunstspråk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Russenorsk[rediger kilde]

Burde ikke russenorsk stå på listen? Jm drm

Hvordan kan jeg etablere mitt eget kunstige språk?[rediger kilde]

hvordan kan man egentlig skaffe sitt egen kunstig spraaket? jeg haaper for aa skaffe mitt egen spraaket - som heter nintoeaans, hva som er et blanding mellom tysk, norsk, nederlandsk, slaviske spraak etc.

idé om nintoeaans er at det skal ogsaa fortelle hvor komplisert det er for aa etablere sitt egen spraak, men ogsaa for aa se, hvor mange grammatikk man maa haa.

unnskyld mitt feilt norsk.

Kunstig vs. konstruert[rediger kilde]

Betegnelsen conlang viser til constructed language, så kanskje en bedre oversettelse er "konstruert språk"? --Duffman 12. jan 2005 kl.18:12 (UTC)

Jeg kan følge deg der. Kunstig er likevel ikke direkte dårlig, kunstig (altså menneskeskapt) er det motsatte av naturlig. Må tygge på det. --Finn Bjørklid 20. des 2005 kl.17:36 (UTC)

1) Kunstig språk er en eldre beteknelse enn det engelske "Conlang", som har relativt kort hevd i diskusjonen om planspråk/kunstige språk/kunstspråk/internasjonale hjelpespråk - kjært (fært?) barn har mange navn.

Kunstig språk, kunstspråk som i kunst.

jeg ville foretrekke planspråk, men har gått ut fra kategorien som var der allerede.

2) Conlang er en fremmed fugl i norsk, og det er egentlig ingen grunn til å gå ut fra akkurat DEN beteknelsen.

god kunstig jul til alle! Togrim, 2005-12-20

Nynorsk[rediger kilde]

Burde ikke nynorsk vært med i listen?

Nynorsk er ikke et språk, men en skriftnorm. Det er noe ganske annet å konstruere et skriftspråk for et allerede eksisterende språk enn å finne opp et helt nytt språk. Cnyborg 28. jul 2005 kl.11:25 (UTC)

Planspråk[rediger kilde]

Hvorfor planspråk? De fleste andre betegnelse rpå grupper av språk ender med -mål

Ang. sensur[rediger kilde]

Jeg har også konstruert et planspråk, som jeg tilføyde på listen over planspråk. Dette så offentlighetens lys for første gang igår, 28. august, da jeg begynte å skrive en lærebok i språket på wikibøker. Men idag var språket fjernet fra listen igjen. Hvorfor det?Dette usignerte innlegget ble skrevet av 91.149.27.168 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Dette har ingenting med sensur å gjøre, men rett og slett det at et språk noen har konstruert hjemme for seg selv, og så prøvd å skrive noe med i går, ikke er interessant for Wikipedia. Om språket får utbredelse og blir tatt i bruk, kan det bli interessant for Wikipedia, men det er en lang vei å gå til det. 3s 29. aug 2010 kl. 17:11 (CEST)

Flytt til kunstspråk[rediger kilde]

"Kunstspråk" er den etablerte betegnelsen, se Wikipedia:Sletting/Planspråk: definisjoner. Hilsen Erik d.y. 20. jul. 2023 kl. 23:52 (CEST)[svar]

Planspråk brukes i andre betydninger, se feks:
Vikør (Vikør, Lars S. (1994). Språkplanlegging. no#: Novus. ISBN 8270992208. ) skriver at "planspråk" er et synonym for kunstspråk, men bruker "kunstspråk" som betegnelse. Hilsen Erik d.y. 20. jul. 2023 kl. 23:58 (CEST)[svar]