Diskusjon:Ku Klux Klan

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Spørsmål[rediger kilde]

Jeg søkte på Ku Klux Klan av den grunn at jeg lenge har lurt på hva ordene "Ku Klux Klan" faktisk betyr, eller står for? Noen som vet? Klan er jo greit nok, men Ku Klux? Selise86 (diskusjon)

Jeg la inn en kort forklaring i avsnittet «Det første KKK». Asav (diskusjon) 13. jun 2012 kl. 07:24 (CEST)

Robert Carlyle Byrd[rediger kilde]

Prøvde å fjerne setningen om Robert Carlyle Byrd, men det fikk jeg ikke "lov" til. Grunnen til at jeg fjernet dette er at personen er død, og dermed neppe å finne i Senatet lengre som den eneste med KKK-bakgrunn. Jeg prøver igjen å slette dette. Hvis dette ikke er ønskelig, så i hvert fall skriv om setningen. Det blir helt feil å hevde det som står der nå i hvert fall. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.208.224.65 (diskusjon · bidrag) 7. okt 2010 kl. 13:04 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg har merket den siste endringen din som patruljert, slik at den i hvert fall ikke blir identifisert som vandalisme og tilbakestilt av den grunn. Hvis det er noen brukere som er uenig i endringen, kan det diskuteres videre her på diskusjonssiden. - Soulkeeper 7. okt 2010 kl. 13:19 (CEST)

jeg lurer på om det er konkrete fakta på at ku klux klan stammet fra ekstreministiske organer rundt 1100 tallet?

Hvor har du lest/hørt det? Toreau 6. mar 2006 kl.16:52 (UTC)

Vil kanskje tro at klanen hadde flere tilhengere i republikanske kretser enn i demokratiske, men dette vet jeg for lite om... --Friman 16. jun 2006 kl.21:23 (UTC)

Ut fra dagens politiske bilde virker det riktig, men det stemmer med det jeg kjenner til at det var lettest å rekruttere demokrater. Det var knyttet til forhistorien (Lincoln og Grant var republikanere); republikanerne ble i større grad enn demokratene sett som fienden i Washington, og det ble derfor nok ikke snakket spesielt pent om dem blant klansmedlemmer. Cnyborg 17. jun 2006 kl.00:14 (UTC)
Dette stemmer, sørstatene var tradisjonelt demokratland, men i løpet av det siste århundret ble sørstatene mer og mer "tatt over" av republikanerne. Kjetil Svenheim 17. jun 2006 kl.00:31 (UTC)

Jeg lurer på om noen vet hvorfor ku klux klan var ute etter jødene

Det var nok fordi, i middelalderen så ble det sakt at jødene drepte jesus, og mange kristende grupperinger var veldig anti jødisk, tyskerene var ikke de eneste antisemetriske både i Usa og i Norge var det stor motstand mot jøder, I den Norske grunnlov stod det "Jesuitter og Jøder har ikke tilgang til riket"" Bruker:Nilzern

Endring av artikkel[rediger kilde]

Den engelske versjonen av artikkelen er mer balansert og nyansert. Den norske burde ta mer utgangspunkt i den. Den norske versjonen har et anstrøk av en direkte sympati med bevegelsen. Jeg har prøvd å rette litt på det men den ble endret tilbake. Den endringen ble tilbakestilt. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.212.105.106 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ku Klux Klan. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. jul. 2017 kl. 09:08 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ku Klux Klan. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. des. 2021 kl. 18:36 (CET)[svar]