Diskusjon:Konsesjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Artikkelen er nå merket unøyaktig selv om jeg har forsøkt å gjøre den mer nøyaktig. Jeg har forsøkt å rydde litt i begrepsbruken. Jeg har fjernet og omskrevet kronglete juridiske termer. Eksemplene i artikkelen er bare delvis gjennomgått og kan inneholde feil. Eksemplene ser litt merkelige ut med masse røde henvisninger til artikler som ikke finnes, og de fleste artiklene bør antagelig heller ikke lages. Det er først og fremst eksemplene som gjør artiklen unøyaktig.

Søkeordene: tillatelse, bevilling, løyve, autorisasjon, lisens og dispensasjon enten fins ikke eller er lenket til artikkelen om konsesjon. Dette stenger for opprettelse av artikler.Konsesjon er antagelig det minst brukte ordet for tillatelse og er ikke det naturlige samlebegrepet. De forskjellige tillatelsene bør nok ikke ha egne oppslag, men samlefremstillingen bør kanskje heller ha overskriften tillatelse/tillatelser. Det ser litt merkelig ut å komme til konsesjon når det søkes på lisens.

Lisens bør ha egen artikkel, stubb eller pekeside som fører videre til GNU, fri lisens og de andre mer spesielle lisensene. Ikke minst bør det her pekes i minst 3 forskjellige retninger 1. til offentlige lisenser, 2 til private lisenser 3 til TV-lisens/kringkastingsavgift.

Artikkelen trenger å høre hjemme i flere kategorier enn den nå gjør.

Artikkelen og søkeordene trenger fortsatt mye rydding. . Stallo (diskusjon) 30. okt 2012 kl. 10:54 (CET)

Unøyaktighetene skal nå være ryddet vekk. Eksemplene er nå korrekte slik navnene på lovene skrives i Lovdata. Behovet for et eget oppslag om lisens er fortsatt tilstede. Stallo (diskusjon) 30. okt 2012 kl. 21:15 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Konsesjon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jul. 2017 kl. 23:40 (CEST)[svar]