Diskusjon:Konfirmasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«Reklame»[rediger kilde]

Teksten om holistisk konfirmasjon virker lite nøytral slik den står nå. Både borgerlige og kirkelige konfirmasjonsopplegg har ofte eksursjoner eller sosiale turer uten at dette blir "reklamert for" på Wikipedia. Det kommer heller ikke fram (bortsett fra lenken til Holistisk forbund) at undervisningen er basert på spiritualisme og åndelighet (mine antagelser) Dette usignerte innlegget ble skrevet av Rubendw (diskusjon · bidrag) 10. apr 2009 kl. 20:43:18 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg kan ikke si meg direkte uenig – det er endel tilsynelatende uvesentlige detaljer. Har du forslag til forbedringer? Eller kunne du prøve å redigere siden selv? (Dette er jo leksikonet «hvem som helst kan redigere» and all that jazz.) — the Sidhekin (d) 10. apr 2009 kl. 21:08 (CEST)

Når ble konfirmasjon innført i Norge?[rediger kilde]

SNL sier 1736, her står det:

Ved kirkeordinansen av 1537, en omfattende lovsamling som ble utgitt som en praktisk-teologisk håndbok for kirkens virksomhet i 1539, ble den evangelisk-lutherske kirke og obligatorisk konfirmasjon innført i Danmark-Norge.
I Norge ble konfirmasjon påbudt ved lov i 1736.

Burde dette vært klargjort? Hogne 30. apr 2010 kl. 14:39 (CEST)


Bemerkelse[rediger kilde]

Vil bare ønske at artikkelen burde renskrives og gjøres nøytral.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 213.52.3.70 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Dersom det er noe du mener bør endres så er du hjertelig velkommen til å gjøre de endringene. Reinhard Heydt 30. apr 2010 kl. 14:52 (CEST)

Overgangsritual eller ikke?[rediger kilde]

I første setningen står det "Konfirmasjon er ofte betraktet som et kristent ritual, men overgangsritualer fra barn til voksen finnes i de fleste kulturer verden over". Derfra konkluderer jeg at konfirmasjon er mer et overgangsritual enn et kristent ritual.

Men i tredje setningen står det "Historisk sett har det ikke vært forstått som et overgangsritual mellom barndom og voksenalder; dette er et element som er tilkommet i noen trossamfunn senere."

Er konfirmasjon altså et overgangsritual, eller ikke? Det virker som om det er et konflikt her i artikkelen mellom å definere konfirmasjon som et kristent ritual, eller som et alminnelig/eldre ritual.

--Pbb (diskusjon) 2. feb 2013 kl. 10:58 (CET)

Forbedret nå. Men denne artikkelen vil nok være gjenstand pirking i av både leg og lærd. Ctande (diskusjon) 9. mar. 2015 kl. 12:23 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Konfirmasjon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jul. 2017 kl. 23:18 (CEST)