Diskusjon:Kolofon forlag

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

MHaugen har med begrunnelsen POV fjernet følgende avsnitt:

En svakhet i Kolofons modell er markedsføring ettersom utgivelsene faller utenfor mye av den norske bokverdenen som helt domineres av de tre store forlagene (Gyldendal, Aschehoug og Cappelen) som arrangerer messer og samordnet markedsføring, som eier både Forlagssentralen, bokhandelene og bokklubbene. Derfor er jungeltelegrafen et viktig medium for å nå ut til det bokkjøpende publikum.
En styrke i Kolofons modell er at forfatterne får høyere royalty enn ved tradisjonelle utgivelser, og med egeninnsats kan man oppnå gode salgstall og dermed inntekter.

Jeg er uenig i at dette er å regne som POV i den forstand at det ikke kan inkluderes i artikkelen. __meco 3. jan 2007 kl. 17:33 (CET)

Godt nytt år til deg også, Halvor. Det er aldri noen overraskelse at du er uenig. Dette er POV så det lyser. For det første fordi det er et fortegnet bilde at Gyld/Asch/Cap eier/dominerer norsk bokbransje; og for det andre fordi påstandene blir framsatt i en retorisk hensikt: å framstille forlaget som et «fyrtårn for ytringsfrihet» i en mafiotisk verden. Når forlaget reklamerer med høyere royalty så er det selvsagt nettopp det det er: reklame. Kolofon er sammen med forlaget Norske Bøker de tydeligste norske eksponentene for "print-on-demand"-forleggeri, helt uten redaksjonell behandling. Derfor er det unaturlig å sammenligne med forlag som bruker bokbransjens normalavtale.
Utfordringen i denne artikkelen er ikke å bevare retorikk og reklame, men å gi en sann og usminket, men likevel leksikalsk objektiv presentasjon av denne typen forleggeri. --MHaugen 3. jan 2007 kl. 18:10 (CET)
Jeg skal vel renonsere påstanden min jeg, da. Jeg kjenner ikke terrenget godt nok, så, med mindre noen andre ytrer seg i samme retning så lar vi saken være. Det var jeg som hadde lagt inn den opprinnelige teksten om de store forlagene (jeg tror fra Kolofons hjemmesider), og så var noen, vi kan spekulere i det var noen med tilhørighet til forlaget, så ublu å skulle pøse på ytterligere positiv omtale, og dermed tok du «grep». __meco 3. jan 2007 kl. 18:48 (CET)
Enig med MHaugen. Fort gjort å legge inn reklamete formuleringer. Bra at noen følger med. Wolfmann 3. jan 2007 kl. 18:56 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Kolofon forlag. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. jul. 2017 kl. 23:21 (CEST)[svar]