Diskusjon:Kollisjon

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Når den ser hva denne artikklen lenker til på andre språk, så finner en enten at de andre er lite utviklet, eller at de omtaler det som normalt er støt innen fysikk. Dermed blir det vanskelig å lage gode interwikilinker. Forøvrig er ethernet bare ett eksempel på en protokoll innen telekom med kollisjoner og kollisjoner innen ethernet er ikke et resultat av overbelastning, men hyppigheten vil øke fra lavt til ødeleggende etter som trafikken øker fra null. Jfrmitt forslat til flytting så vil fly og ethernett utgå av artikkelen, mens bil er ok som eksempel på delvis eller helt uelastisk støt. KjellG 23. sep 2009 kl. 22:21 (CEST)

Har sett på en del av iw-lenkene, og mange av de store WP (slik som engelsk, italiensk, fransk og polsk) har "kollisjon" som navn på artikkelen. Nå dekker denne artikkelen ikke kun det som i fysikken blir kalt støt, men også det mer generelle begrepet "kollisjon" i hverdagen. Hvorfor vil fly falle ut av artikkelen? De fleste (som ikke har professorkunnskap i fysikk og mekanikk) forbinder jo to fly som treffer hverandre (slik som Linate-ulykken) med kollisjon. Ethernet var bare et eksempel som jeg hadde tatt fra dansk wiki, kan hende det ikke trenger å stå i artikkelen. Men jeg vil helst beholde dette navnet. Forøvrig har jeg på pekersiden til støt laget en omdirigering til denne artikkelen. Det hadde vært fint med flere innspill før en avgjørelse. Mvh Sandip90 23. sep 2009 kl. 22:46 (CEST)

Ikke-elastisk støt[rediger kilde]

"Alle kollisjoner har den samme bevegelsesmengden før og etter en kollisjon" Hvor er bevegelsesmengden etter kollisjonen og bilene står helt i ro med sammentrykte kompresjonssoner?Dette usignerte innlegget ble skrevet av 2001:4646:939f:0:5582:9157:e977:ef22 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)