Diskusjon:Kolli

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg er ikke sikker på om jeg ble lurere eller dummere av dette. Godt forsøk, men nå står det i denne artikkelen at kollo ikke er dekkende for produkt uten emballasje. Det står også at et objekt ikke er kollo dersom det ikke er til salgs. Kunne det kanksj være nok å si at begrepet kollo/kolli brukes mye innenfor logistikk, og at det refererer til en logistisk enhet, eller en 'ting' som det heter på godt norsk?Dette usignerte innlegget ble skrevet av 87.238.64.10 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg er rimelig sikker på at meningen med å bruke betegnelsen "Produkt med emballasje" er for å skille fra "produkt i bulk", altså masselastet vare uten innpakking, som f.eks. en skipslast med korn, kull, tremasse etc. Der er det uhyre sjelden å finne håndterbare enheter. På den annen side fraktes ofte kunstgjødsel i storsekk på flere hundre kg, noe jeg ikke ville nøle med å kalle kolli, selv om den neppe "kan bæres på nakken. TorSch 21. jul 2009 kl. 18:14 (CEST)

Artikkelen inneholder feil.[rediger kilde]

I følge språkrådet og bokmålsordboka. http://www.dokpro.uio.no/perl/ordboksoek/ordbok.cgi?OPP=kolli&bokmaal=S%F8k+i+Bokm%E5lsordboka&ordbok=bokmaal&s=n&alfabet=n&renset=j&alle_former=on&fritekst=on og http://www.sprakrad.no/Aktuelt-ord/Risikoer-kontoer-konti-og-kolli2/ er ikke kollo korrekt bokmål. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Keb (diskusjon · bidrag) 17. sep 2009 kl. 15:21 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

... men ifølge ordnett.no er kollo rett. (Du postet forresten samme lenke to ganger.) - Soulkeeper 17. sep 2009 kl. 15:25 (CEST)