Diskusjon:Kjell Gunnar Larsen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Løgner om eiendomsspekulasjon og statlige midler[rediger kilde]

I artikkelen ble det presentert løgner om Aktivisteiendom AS driver med "eiendomsspekulasjon", og at det er overført statlige midler fra SOS Rasisme til Aktivisteiendom AS.

Aktivisteiendom AS er eid 100% av SOS Rasisme, og eier kun kontorseksjoner som er i bruk av SOS Rasisme. Det å eie kontorer er ikke spekulasjon.

Påstandene om at statlige midler til SOS Rasisme er overført til Aktivisteiendom AS stemmer ikke. Dette kan man se i regnskapet til SOS Rasisme og i særattestasjon fra revisor. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 212.251.130.104 (diskusjon · bidrag) 21. mar 2010 kl. 23:03:36 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Konflikter ved Hydro[rediger kilde]

I en redigering ble «, der han var involvert i flere arbeidskonflikter.» tatt ut. Jeg har ikke funnet noen referanser som understøtter dette (mulig det står noe i Haugesunds avis fra den perioden han var aktiv som leder der i perioden 1990 til 1996[1]) Det finnes en del referanser som understøtter at det var konflikter:

  • HYDRO SETTER I VERK OMSTRIDT OPPDELING PÅ KARMØY (NTBtekst - 05.05.1993) som sier «Ledelsen ved Hydro Aluminium Karmøy vil gjennomføre den planlagte reformen med å dele opp Karmøy Fabrikker og å la Hydal og Pressverket bli egne aksjeselskap. Dette skjer på tvers av de ansattes ønsker. De hevder at delingen er et utspill for å knekke Alnor Kjemiske […] Fagforening (AFK), den lokale fagforeningen til de organiserte i Norsk Kjemisk Industriarbeiderforbund.[…] De fagorganiserte i AFK mener delingen er et ledd i Hydro Aluminiums strategi for å knekke fagforeningen og kaller beslutningen "fagforeningsknusing". Ingen forhandlinger AFKs leder Kjell Gunnar Larsen sier til NTB at Hydro Aluminium ikke lenger vil forhandle med fagforeningen om oppdelingen. Hydro Aluminium har ifølge Larsen også sagt nei til å gi de ansatte garanti for at de skal få opprettholde AFK som sin fagforening.»
  • Hågensen rykker ut (Dagens Næringsliv Morgen - 04.03.1993 - Side: 8) som sier «r gått ut med planer om å splitte opp fabrikken. Alnor Kjemiske Fagforening frykter at dette vil føre til dårligere arbeidsforhold og trygghet for de ansatte. […] Leder Kjell Gunnar Larsen i Alnor Kjemiske Fagforening opplyser at man ønsker å orientere LO- lederen om hvorfor fagforeningen ser så alvorlig på denne saken.»
  • Målbevisst satsing (Dagens Næringsliv Temanr - 27.02.1991 - Side: 36 Forfatter: TONE VASSBØ) «Prisraset på aluminium kom i siste halvdel av fjoråret. Likevel er Europas største aluminiumsverk, Karmøy Fabrikker, godt fornøyd med 1990. […] Kutter årsverk Innsatsen har imidlertid satt sine spor. Leder i Alnor Kjemiske Fagforening, Kjell Gunnar Larsen, hevder at de ansatte er engstelige og frustrerte over nedbemanningen. Det blir fokusert for mye på forholdet mann per tonn aluminium, heter det.»
  • HÅGENSEN BEKYMRET FOR URAVSTEMNING ETTER KRABY-SAKEN (NTBtekst - 15.05.1992) «Hågensen er bekymret for hva LO-medlemmer nå kan finne på under uravstemningen. - Vi må være klar over at uravstemningen ikke er et ja eller nei til fallskjermer. Avstemningen betyr enten ja til det forhandlingsforslaget vi har sendt ut eller konflikt. En konflikt betyr ikke at vi kommer i forhandlingsposisjon om fallskjermer, men at vi får tusensvis av våre medlemmer ut i streik på et tidspunkt der landet har 200.000 arbeidsledige. […] Fagforeningsleder Kjell G. Larsen ved Karmøy Fabrikker har både styre og medlemsmøte i Alnor Kjemiske Fagforening i ryggen når han anbefaler medlemmene å stemme nei til lønnsoppgjøret, skriver Haugesund Avis. "Stem nei, krev som Kraby", blir parolen.»
  • FARE FOR ULOVLIGE AKSJONER VED HYDRO KARMØY (NTBtekst - 25.02.1993) «Det er fare for ulovlige aksjoner ved Hydro Aluminium Karmøy dersom ledelsen holder fast ved at Hydal og Pressverket skal skilles ut i egne aksjeselskaper og resultatenheter. […] På et orienteringsmøte for 110 tillitsvalgte og verneombud på Hydro Aluminium Karmøy torsdag orienterte leder for AKF, Kjell G. Larsen, […] - Vi fikk løfte fra Hydro Aluminiums direktør, Dag Flaa, om at ledelsen vil ta et par ukers tenkepause og holde tilbake den formelle beslutningen om en oppsplitting, opplyser Larsen til NTB. Foreløpig stiller vi oss avventende, men vi kommer til å holde en meget høy beredskap i tiden fremover. Det gjelder også de fire andre fagforeningene ved bedriften. »
  • Ulovlig overvåket i 15 år i Haugesunds avis 14. november 2002 «Larsen var leder for Alnor Kjemiske Fagforening (AKF) på Hydro Aluminium fra 1990 til 1996. I 1985 til 1986 var han sekretær i fagforeningen. Tillitsvalgt i sin avdeling på Hydro var han allerede fra 1982. »

Forslag på omformulering: «, der han var involvert i flere konflikter.» Fjernet arbeidskonflikter da det ikke er fremlagt kilder på dette. nsaa (disk) 14. mai 2010 kl. 14:34 (CEST)[svar]

Presiser helst i artikkelen hvilke konflikter det var og hva hans rolle var der, med referanser. Keanu 14. mai 2010 kl. 17:30 (CEST)[svar]
Det må presiseres at mye av dette er konflikter på et arbeidssted mellom en arbeidsgiver og en arbeidstagerorganisasjon, og ikke konflikter mellom personer. Med andre ord hører det ikke hjemme i en biografi. Det er klart at Larsen har hatt en rille i disse konfliktene, men konfliktene er ikke om hans person. Noe slikt ville være sammenlignbart med å hevde at alle konflikter LO har vært involvert i under Hågensen skulle være personkonflikter som så skulle omtales i biografien. — Jeblad 14. mai 2010 kl. 21:01 (CEST)[svar]

Joe S. Hill[rediger kilde]

Dette fra Klassekampen om Joe S. Hill og Josef Stalin er bare kreativt vås. Om en leser om Joe Hill på engelsk wikipedia så får en større innsikt i navnbruken. --Osvald (diskusjon) 28. mar 2012 kl. 11:28 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Kjell Gunnar Larsen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jul. 2017 kl. 20:54 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Kjell Gunnar Larsen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. feb. 2021 kl. 19:54 (CET)[svar]