Diskusjon:Kjøfjorden

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fjord som fortsetter?[rediger kilde]

Jeg foreslår at denne artikkelen omarbeides ganske kraftig. Kjøfjorden går bare fra Kjøøya til Skogerøyneset, lenger innover i landet heter det Neidenfjorden og Munkefjorden. Fjorden strekker seg 32 km sørvestover til bygda Munkefjord i enden av Munkefjorden. blir altså misvisende og direkte feil. Hadde det vært én fjord med forskjellige navn, kunne jeg kanskje gått med på det, problemet er at Kjøfjorden er ikke en fjord, det er et sund (mellom fastlandet og vestsida av Skogerøya) mens Neidenfjorden og Munkefjorden er navnet på to deler av en fjord som ligger innafor sundet Kjøfjorden. Dersom en går ut i fra måten artikkelen beskriver området, kunne en like gjerne hevde at det er Korsfjorden (sundet mellom fastlandet og sør-østsida av Skogerøya) som fortsetter innover og kalles Neidenfjorden og Munkefjorden. For å gjøre en lang historie kort, det henger ikke på greip. Dersom ingen kommer med heftige motargumenter kommer jeg til å foreta ei omarbeiding av artikkelen. Tordenskrall 11. des 2009 kl. 18:07 (CET)

Forslag til omarbeida artikkel:

Kjøfjorden (nordsamisk: Njávdánvuotna – «Neidenfjorden») er et sund sør for Varangerfjorden i Sør-Varanger kommune i Finnmark.

Sundet har sitt nordlige innløp mellom Čoahkenjárga i vest og Kjøøya i aust, det sørlige innløpet er mellom Skogerøyneset i aust og Storbukt i vest. Sundet går mellom vestsida av Skogerøya i aust og fastlandet i vest. Langs sundet ligger flere fraflytta steder som Valen, Straumsnes, Nord-Leirvåg og Revøysund. Det eneste stedet som ikke er fraflytta er den veilause bygda Storbukt. Sør for Kjøfjorden ligger en fjord som kalles Munkefjorden og Neidenfjorden i henholdsvis indre og ytre del. Aust for Kjøfjorden, på motsatt side av Skogerøya, ligger Korsfjorden og Bøkfjorden. Tordenskrall 11. des 2009 kl. 19:49 (CET)