Diskusjon:Kinas sosiale kredittsystem

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Disinformation[rediger kilde]

Artikkelen er en spøk og er skrevet av noen som ikke forstår at det er en myte. Det har vært en historie med feilrapportering og spekulative misoppfatninger i engelskspråklige massemedier på grunn av oversettelsesfeil, sensasjonalitet, motstridende informasjon og mangel på omfattende analyser. En av de populære misoppfatningene er at det sosiale kredittsystemet innebærer at Kina gir alle innbyggere en "score" basert på hva de gjorde rett og galt, og deretter straffer de som har lav score. Det er ikke slik at vestlige forskere ikke avkrefter desinformasjonen. Likevel får det vestlige til å se bigotte ut for å få et slikt konsept veldig feil, selv når profesjonelle forskere avkrefter det.


les disse kildene før du redigerer. eller dra til Kina og se selv. men ikke gjør artikkelen til storslått desinformasjon.


https://merics.org/en/comment/chinas-social-credit-score-untangling-myth-reality


https://www.spectator.co.uk/podcast/social-credit-system/


https://www.technologyreview.com/2022/11/29/1063777/the-ai-myth-western-lawmakers-get-wrong/


49.179.13.0 7. jan. 2024 kl. 17:53 (CET)[svar]

Noen mennesker bryr seg ikke om sannheten. Selv når de leser lenkene, vil de gå i fornektelse. Jeg har ingen interesse av å diskutere engang, men foreslår å gå rett til oppslagstavlen. Jeg jobbet som engelsklærer i Kina, og det er veldig pinlig å finne bare ikke-kinesere for å komme med disse påstandene og få resten av vestlendingene til å se ut som uutdannede mennesker. Det som er verre er at når jeg prøver å fortelle folk disse fakta, får det vanligvis mange sinte svar. Hvis du vil angripe eller anklage, ikke bry deg om å svare. Men hvis du er interessert i fakta, nedenfor er en god kilde som er mer profesjonell enn de fleste oppsiktsvekkende medieartikler.

Det er lettere å snakke om hva Kinas sosiale kredittsystem ikke er enn hva det er. Helt siden 2014, da Kina annonserte en seksårsplan for å bygge et system for å belønne handlinger som bygger tillit i samfunnet og straffer det motsatte, har det vært noe av det mest misforståtte med Kina i vestlig diskurs. Nå, med nye dokumenter utgitt i midten av november, er det en mulighet til å korrigere posten.

For de fleste utenfor Kina, fremkaller ordene "sosial kredittsystem" et øyeblikkelig bilde: et Black Mirror-aktig nett av teknologier som automatisk scorer alle kinesiske borgere i henhold til hva de gjorde rett og galt. Men realiteten er at det skremmende systemet ikke eksisterer, og sentralregjeringen ser ikke ut til å ha mye appetitt på å bygge det heller.

I stedet er systemet som sentralregjeringen sakte har jobbet med, en blanding av forsøk på å regulere den finansielle kredittbransjen, gjøre det mulig for offentlige etater å dele data med hverandre og fremme statlig sanksjonerte moralske verdier – uansett hvor vagt sluttmålet er. lyder. Det er ennå ingen bevis for at dette systemet har blitt misbrukt for utstrakt sosial kontroll (selv om det fortsatt er mulig at det kan brukes til å begrense individuelle rettigheter).

Article link - https://www.technologyreview.com/2022/11/22/1063605/china-announced-a-new-social-credit-law-what-does-it-mean/ 49.179.13.0 7. jan. 2024 kl. 18:56 (CET)