Diskusjon:Khat

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dette var en veldig subjektiv artikkel, og påstandene som fremmes mangler vitenskapelige referanser. Spesielt på farligheten av Khat. Det er dokumentert at Khat er mindre farlig enn alkohol som rusmiddel, og det kans også nevnes at alkoholbruk over lang tid kan medføre depresjon og forverring av psykiske problemer. Jeg ønsker at wikipedia skal være vitenskapelig, og bygge på etablerte fakta. Jamfør Fil:Rational_scale_to_assess_the_harm_of_drugs_(mean_physical_harm_and_mean_dependence).svg Ikke synsing. Noen bør rydde opp. Det er typisk norsk at alle rusmidler utenom alkohol er livsfarlige. Alkohol er mer skadelig enn khat, både i fare for avhengighet og fysisk/psyksisk skade ved bruk. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 129.241.158.232 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Vi er enige om at artikler på wikipedia bør ha referanser. Artikkelen om khat er imidlertid ikke det rette stedet for å diskutere hva som er «typisk norsk» ruspolitikk, eller sammenligne med alkohol. Mvh M Haugen 2. feb 2011 kl. 19:46 (CET)

Skrivemåten[rediger kilde]

Erfaren som jeg er med sterke meninger om skrivemåter på Wikipedia, nøler jeg med å flytte artikkelen. Men den korrekte skrivemåten for denne planten på norsk er kat, ikke khat. Jeg ble klar over det da jeg leste en dansk artikkel der det står at de nordiske landene i 1989 ble enige om skrivemåten kat. Og ganske riktig, Bokmålsordboka/Nynorskordboka bekrefter at skrivemåten er kat. Kat omdirigeres for øvrig nå til kognitiv adferdsterapi. Blue Elf 27. jan 2012 kl. 18:44 (CET)

Prøv "rusmiddelet khat" og "tygge khat" med site:no i Google og sammenlign resultatene med det du får uten h. Denne kampen er tapt.83.109.0.174 1. feb 2013 kl. 01:25 (CET)

Ryddet litt her[rediger kilde]

Ryddet litt her. Prøvde å få inn litt mer sakling informasjon med referanser. Hentet noe fra den engelske artikkelen og kikket også i et dokument fra Verdens helseorganisasjon. La til informasjon om sosiale problemer og stoffets virkninger med referanser. Oppdaterte og presiserte i forhold til legal status. Det var noe feil med boksen, som jeg ikke fikk ryddet opp i, kan noen hjelpe meg med det?

LucasK1998 (diskusjon) 24. sept 2015 21:56

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Khat. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. jul. 2017 kl. 19:14 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Khat. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jul. 2017 kl. 19:29 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Khat. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 24. sep. 2023 kl. 08:49 (CEST)[svar]