Diskusjon:Keltere

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg er usikker på kategorisering av denne siden. Det er allerede en del beslektede artikler, og jeg lurer på om det burde lages en artikkel som omfatter keltiske folk, historie og språk. Det jeg tenker nå er Kategori:Kelterne; da kan Kategori:Keltere brukes for enkeltpersoner (som det også blir en god del av) når tiden er inne til det. Har noen tanker om dette? Cnyborg 18. des 2004 kl.11:21 (UTC)

Skåne?[rediger kilde]

Kartet ser ut til å vise Skåne som er keltisk område. Jeg har lest ganske mye historie, men aldri sett noe om dette i seriøs litteratur (og bare antydet i den mer spekualtive sorten). Hvor kommer dette kartet fra? --T.B.Hansen 5. sep 2006 kl. 15:19 (UTC)

Jeg er enig i din innvending etter å ha tittet på kartet. Det er veldig mange fargerike gavebøker som fremmer populære forestillinger om keltere som ikke er helt korrekt. Faktisk er det en del forskere som mener at hele kelter-begrepet er meningsløst. Mener dessuten å huske fra en av mine bøker, the serious kind, nevner det at det er nesten umulig å skille en «keltisk» grav fra en germansk. Slik kart bør kun med forsiktighet antyde en kulturkrets, og ikke se ut som rene nasjonalkart. --Finn Bjørklid 5. sep 2006 kl. 15:34 (UTC)
I og med Skåne faktisk er et svensk område tittet jeg på den svenske artikkelen. Søte bror bruker et helt annet kart. Bare til etterretning. --Finn Bjørklid 5. sep 2006 kl. 15:36 (UTC)