Diskusjon:Karl XII av Sverige

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dødsdato 30. november?[rediger kilde]

Hvorfor er dødsdatoen oppgitt til 30 november? Det er jo efter den gamle svenske tidsregningen, i Norge er det datoen 11 desember som gjelder. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Bohuslen (diskusjon · bidrag) 23. mai 2007 kl. 20:24:39 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Artikkelkonkurransen[rediger kilde]

Konkurranse over (for min deltakelse) og jeg ser at jeg har gjort (mye) mindre enn det jeg tenkte at jeg skulle gjøre med artikkelen i løpet av konkurransetida, men dette får stå. Regner uansett ikke med å vinne, var med for å få press på meg selv. Om det er relevant; den er basert på den første utgaven og supplert en hel del fra den svenske. Har også brukt bøker for å finne mer fakta der jeg følte det manglet mye. Kanskje jeg arbeider videre på artikkelen etter konkurransen og kanskje få den opp på anbefalt nivå. Mewasul 30. nov 2007 kl. 00:01 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Karl XII av Sverige. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jul. 2017 kl. 17:49 (CEST)[svar]

Sannsynlighet?[rediger kilde]

I ingressen sies det at det er mest sannsynlig at en norsk-dansk soldat (eller kule) drepte ham, jfr. «den mest sannsynlige teorien er at kongen falt for en kule fra norsk-dansk side.»

I selve artikkelen sies det imidlertid at det er mest sannsynlig at en fransk soldat drepte ham, jfr. «den tredje mulige, og mest sannsynlige, drapsmannen er etter flere forskeres mening den franskfødte offiseren André Sicre, som antagelig handlet på oppdrag fra Fredrik av Hessen, kongens svoger.»

Dette burde vel avklares og/eller samkjøres. – 185.176.244.69 16. jun. 2021 kl. 01:10 (CEST)[svar]

Ja. Vinguru (diskusjon) 16. jun. 2021 kl. 06:49 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Karl XII av Sverige. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. jul. 2023 kl. 09:34 (CEST)[svar]

Manglende info og skriveleif[rediger kilde]

"med h00 av sine soldater"

Hva er h00?

"Svenskene så dette og hans livgarde, så dette og prøvde å flykte. På denne måten falt seieren lett i Karl XIIs hender."

Mangler noe her for å få frem konteksten. AnonX365 (diskusjon) 7. jan. 2024 kl. 19:57 (CET)[svar]