Diskusjon:Joralf Gjerstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Forfatters påstand om at Snåsamannen tok i mot penger i forbindelse med helbredelse[rediger kilde]

For cirka fem år siden skrev en som har skrevet bok om Snåsamannen, at han i ettertid har fått bekreftet fra flere av de som gikk til helbredelse hos Snåsamannen, at det ikke var uvanlig at folk hadde med seg noen hundrelapper til Snåsamannen. Har noen referansen fra Aftenpostens papiravis? 46.15.255.15 18. jan. 2016 kl. 19:32 (CET)

Det skal jo ikke så mange pengetransaksjoner til før dette kan være et brudd på skattelovgivning. Å legge inn påstander i en biografiartikkel om noe som vil straffbart vil kreve svært strange krav til dokumentasjon for å kunne tas inn. H@r@ld (diskusjon) 18. jan. 2016 kl. 22:09 (CET)
Det går an å skrive at han har tatt imot pengegaver fra dem som oppsøkte ham for å bli "behandlet", noe som i løpet av 50 år fort kan ha blitt summer av. Hva Gjerstad har meldt inn til skattemyndighetene vet vi ikke noe om og trenger heller ikke spekulere i. Poenget er vel å belyse det faktum at narrativet om at han har "helbredet" folk uten betaling er innrømmet av ham selv å ikke stemme. Å unngå å skrive fakta fordi noen kan trekke tanken videre i spekulasjoner blir feil, vi må bare passe på å være nøkterne i formuleringene. ---- cavernia -- (diskusjon) 19. jan. 2016 kl. 01:06 (CET)
Tenker du at man kan skrive «Forfatter X skrev at Gjerstad det ikke var uvanlig at folk hadde med seg noen hundrelapper til Snåsamannen når dem besøkte ham i forbindelse med at den besøkende hadde plager», hvis referansen er grei? 89.8.59.58 19. jan. 2016 kl. 07:25 (CET)
For eksempel ja. ---- cavernia -- (diskusjon) 19. jan. 2016 kl. 15:42 (CET)
Du tenker nok på Ronnie Johansons Profeten fra Snåsa fra 2012. Ser disse påstandene fikk noe oppmerksomhet i avisene våren 2012, for eksempel skrev Trønder-Avisa 9. mars 2012:

Betaler frivillig

- Han har sagt noe sånt som at skulle han ha forlangt penger så hadde han mistet evnene sine. Men så viser det seg at han får penger. Folk betaler frivillig penger til Joralf Gjerstad.

- Jeg har nå snakket med flere som har gitt penger når de har oppsøkt ham, sier Johanson, som har fått inntrykk av at det faktisk er vanlig å legge igjen noe. Han hadde hørt ryktene, men festet ingen lit til dem før folk tok kontakt med han etter at boka kom ut.

- Til å begynne med gikk det mest i sånt som bær og mat fra gården, men etter hvert skal det ha blitt mer vanlig med penger, sier Johanson.

Mvh. Kjetil_r 8. aug. 2016 kl. 00:40 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Joralf Gjerstad. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. jul. 2017 kl. 10:46 (CEST)