Diskusjon:Jom kippur-krigen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne artikkelen er utrolig godt skrevet hvis man ser på språkbruken, og er rent behagelig å lese. Men delen om selve krigen er kanskje litt kort. Er det noen som er interessert i et utvidelsesprosjekt? Mikrobølgeovn 31. okt 2010 kl. 13:19 (CET)

Om Yum Kippur-krigen og innhold[rediger kilde]

Hvorfor skrives det her jum kippúr, med små bokstaver, "j" og tøddel over "u" (se artikkelen om Yum Kippur)? SNL, skriver slik; Yum Kippur (-krigen). Det er vel her fagpersonene befinner seg.

Hvorfor står det omlag fem ganger mer om Egypts forberedelser til krigen, enn det står om Israels?

Om selve krigen (Egypt og Syria angriper), står det svært lite om hvor ødeleggende det var for Israel, at angrepet skjedde på helligdagen Yum Kippur.

Og så langt jeg kan huske og har lest, var Israel på sisten av krigen på vei mot Kairo. Dette gjorde USA nervøs, som tryglet dem om å stoppe. Israel var ikke influert av andre, fremmede lands trusler, enn ikke Sovjetunionen. 2A01:799:19DB:E500:69E5:837B:230F:C95B 7. sep. 2023 kl. 15:13 (CEST)[svar]

At fagpersonene befinner seg i SNL kan jeg skrive under på, som en av de aktive bidragsyterne der. Du spør: Hvorfor står det omlag fem ganger mer om Egypts forberedelser til krigen, enn det står om Israels? Jo, grunnen til det er at jeg skrev mye av innholdet i denne artikkelen, inkludert lange avsnitt om Egypts krigsforbrytelser. Planen min var å gå videre med å skrive mer om opptakten sett fra Israels ståsted og selvfølgelig skildre hovedtrekkene til krigens gang, men så var det enkelte administratorer her som kom med tilbakemeldinger og stikk som fratok meg enhver lyst til å fullføre denne og andre artikler jeg holdt på med. Dette var i 2006. Til alt overmål er det ingen andre her inne som har brydd seg med å ta opp hansken etter meg for å fullføre artikkelen om Yom Kippur-krigen. Og hadde jeg den gangen visst at noen fant det for godt å omdøpe artikkelen, ja da skulle jeg ha spart meg for i det hele tatt å begynne arbeidet med den. --Generalstaben (diskusjon) 8. sep. 2023 kl. 01:23 (CEST)[svar]