Diskusjon:Johan Sverdrup

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tidligere anbefalt artikkel Johan Sverdrup var en anbefalt artikkel, hvilket betyr at den tidligere ble vurdert som spesielt lesverdig, til inspirasjon for andre tekster og noe av det beste Wikipedia kunne by på. Artikkelen holder imidlertid ikke lenger den standard som forventes av slikt innhold. Se denne diskusjonen for en begrunnelse av artikkelens revurdering.

Johan Sverdrup sa aldri "All makt i denne sal". Dette kan Professor Trond Nordby ved Universitetet i Oslo gå god for. Han har gått igjennom alle uttalelsene til Sverdrup. Jeg kan komme med endringer og nøyanseringer om hva Sverdrup mente etter hvert. Han mente IKKE at all makt skulle samles i Stortinget.
VIdere må jeg komme med en nøyansering på Parlamentarismen. Jeg la til noe på parlamentarisme, men det kommer ikke godt nok fram. Parlamentarismen ble ikke "innført" i 1884. Det var en gradvis prosess, der parlamentarismen ble innført gjennom en rekke små skritt fra 1870 til 1932, da den ble fullført så og si.. Den er aldri "innført", i streng forstand, siden parlamentarismen er en konstitusjonell sedvanerett. Men jeg kan skrive mer om dette senere.
Ellers vil jeg komme med en heder til alle som driver Wikipedia. Dette er et glimrende prosjekt. tHaWuLf


Håper at vi kan ta fatt i denne artikkelen og vaske språket, hvis noen tar et kapittel hver, så trenger det ikke bli uoverkommelig. Den har stått urørt siden den ble nominert i slutten av oktober, men med litt språkvask kan denne bli fin. M. Haugen 5. des 2005 kl.11:16 (UTC)

Promulgasjon[rediger kilde]

Det står i artikkelen at Sverdrup la frem et forslag til promulgasjon, og at dette ble vedtatt. I følge Nordby(2004), la aldri Sverdrup frem noe forslag om promulgasjon. Dette på grunn av et ønske om et mer samlende vedtak.

Partistandpunkt?[rediger kilde]

Utsagnet "Jaabæk er blitt betegnet som en av landets mest forhatte og negative politiske skikkelser" mangler kilder. Og det har vel karakter av å være et partsinnlegg. Han motstandere betegnet ham kansje som "landets mest forhatte og negative politiske skikkelse". Men det spørs vel om det har noe i et leksikon-artikkel å gjøre? --85.165.74.162 22. okt 2007 kl. 02:14 (CEST)

Godt poeng! Jeg har korrigert det. --MHaugen 22. okt 2007 kl. 07:48 (CEST)

Nedgradering[rediger kilde]

UA-vedlikehold: Denne artikkelen er blitt svært lite objektiv, med unnvikende og udokumenterte påstander som: De fleste er enige om at Johan Sverdrup er en av de mest ruvende skikkelsene i norsk politisk historie. Dessuten har den nesten ikke kilder og er altfor kort til AA. Eisfbnore (d · @) 6. jul 2010 kl. 14:24 (CEST)}} Nedgradert 19. oktober 2010 kl. 21:47‎ av Eisfbnore

Bankdirecteur[rediger kilde]

Johan S.

På den här bilden står att han är bankdirektör. Varför nämns detta faktum inte alls i texten? --LA2 (diskusjon) 3. nov. 2014 kl. 22:17 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Johan Sverdrup. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 16. feb. 2018 kl. 18:53 (CET)[svar]