Diskusjon:Jerez (Zacatecas)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Artikkelen Jerez de García Salinas har ingen interwiki. Utfra interwiki i denne artikkelen ser det ut som om både den engelske og den spanske artikkelen behandler byen og kommunen i samme artikkel. Kanskje vi også burde velge den løsningen? MvhM Haugen 22. okt 2011 kl. 08:47 (CEST)

Jeg vet ikke om jeg liker slike samleartikler, og har heller ikke inntrykk av at dette er vanlig på en:wp. En by og en kommuner er gjerne to ulike størrelser. Vi har hatt denne diskusjonen i forbindelse med enkelte norske kommunesenter, og beholdt to artikler av formen xx og xx (tettsted). Jeg har selv grublet på problemstillingen, men kun valgt samleartikler i forbindelse med bykommuner hvor by faktisk er lik kommune. For kommuner hvor administrasjonssenteret kun er en av flere byer/landsbyer har jeg delt på det, selv om tettstedet har gitt navn til kommunen (som i noen land er standard). I motsatt fall kan man også ende med egne artikler om landsbyer i en kommune, men ingen egen omtale av den største byen. I eksemplet her tror jeg dårlig Mexico-dekning på andre wp er hovedårsaken til manglende iw, og jeg ser ikke det pressende behovet for å flette. I alle fall ikke her. Mvh Ooo86 22. okt 2011 kl. 09:10 (CEST)
Dette er noe jeg alltid grubler mye over når jeg oppretter geografiartikler, og det er veldig vanskelig å bestemme seg i hvert tilfelle. Når det gjelder norske kommuner for eksempel, skiller vi ikke mellom by og kommune. I noen tilfeller syns jeg det blir veldig feil, sånn som i artikkelen Tønsberg; byen Tønsberg dekker bare en liten del av kommunen, mens den strekker seg langt inn i nabokommunen Nøtterøy. I artikler om meksikanske kommuner syns jeg ofte det er greit å behandle både by og kommune i samme artikkel, fordi kommunen pleier å hete det samme som den største byen/landsbyen og være veldig orientert rundt denne og samsvare forholdsvis godt med tettstedets virkelige utstrekning. Spesielt virka det riktig å gjøre det med mange av landsbyene i Pueblos Mágicos fordi turistattraksjonene en magisk landsby ofte ikke bare befinner seg i selve sentrum, men andre steder i kommunen. Enkelte steder har jeg valgt å skille landsby og kommune; blant annet når landsbyen ikke er administrasjonssentrum eller når kommunen er veldig stor og omfatter mye mer enn bare landsbyen (som med Bacalar). I tilfellet med Jerez, så var det nok fordi byen og kommunen ikke har akkurat samme navn, men jeg var veldig usikker på den. Så hvis man er uenig i det, er det bare å flette. Når det gjelder meksikanske kommuner forresten, så pleier enwiki stort sett å omtale både by og kommune i samme artikkel, mens eswiki pleier å skille dem. Haakon K 22. okt 2011 kl. 09:44 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jerez (Zacatecas). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 9. mai 2018 kl. 23:46 (CEST)[svar]