Diskusjon:Java (programmeringsspråk)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Sammenligning med andre språk[rediger kilde]

Synes det virker rart å dra paralleller med Perl og Php som er typiske scriptspråk. Java blir kompilert til plattformuavhengig bytekode, og regnes vanligvis som et kompilert språk. Prøvde å poengtere dette, men ble revertert uten begrunnelse. Andre som har tanker om dette? -- larspedia 18. nov 2006

Tradisjonelt sett så har jo Java vært et «tolket» språk, på linje med scriptspråk, visual basic etc. Til motsetnings, så finnes det vel nå til dags neppe en JVM som ikke bruker en JIT compiler da, så det blir vel mye semantikk her. Vet ikke helt hva som er mest korrekt. Jeg tror ikke Java spesifikasjonen har en JIT compilering som påkrevd – tror det er frivillig. Kanskje noen andre kan bekrefte eller avkrefte dette? Galar71 18. nov 2006 kl. 18:47 (CET)
Java har helt fra begynnelsen og fram til nå blitt kompilert til plattformuavhengig bytekode, tilsvarende hvordan f.eks C blir kompilert til native maskinkode. En kan sammenligne en Java Virtual Machine med en interpreter for et skriptspråk, men det er en vesentlig forskjell at en JVM aldri ser programkoden, bare den kompilerte bytekoden. En kan også sammenligne en Java Virtual Machine med en datamaskin som utfører java-bytekode på lik linje med hvordan andre maskiner utfører sin native-kode. Jeg vil si at den siste sammenligningen er vel så god; derav navnet "Java Virtual Machine", i stedet for "Java Interpreter". Hva som er den beste sammenligningen bør ikke artikkelen ta stilling til. Engelske wikipedia sier det på denne måten i første avsnitt: "Java applications are designed to be compiled to bytecode, which is interpreted at runtime, unlike conventional programming languages, which either compile source code to native (machine) code or interpret source code at runtime." Larspedia 18. nov 2006 kl. 23:36 (CET)
Som du sier er JIT-kompilering neppe et krav til en JVM, men det blir en diskusjon på et litt annet nivå. JIT-kompilering kan også implementeres i Perl- og Php-tolkere, uten at det vil forandre statusen til Perl og Php som tolkede språk. Larspedia 19. nov 2006 kl. 12:01 (CET)
Faktum er vel også at kildekoden kompileres til bytecode, og så tolkes denne – ihvertfall i henhold til spesifikasjonen. Forøvrig som tidligere nevnt så finnes det vel neppe noen JVM som ikke bruker en JIT kompilator på dette siste tolkede steget. Tror vi kan si at Java på et sett står i en særklasse, og på mange måter er en hybrid mellom tolket og kompilert språk. Galar71 19. nov 2006 kl. 18:17 (CET)
Se på denne. xD http://www.bild.de/BILD/video/clip/digital/2010/06/26/java.html 88.91.118.75 6. jul 2010 kl. 13:16 (CEST)